Baclava

Postat pe: 21-11-2010
(5)

Ingrediente

250 - 300 gr foi de placinta
150 gr margarina
250 gr miez de nuca
1 lingurita scortisoara
120 gr miere
150 ml apa
1 lingurita esenta vanilie sau rom (ce va place)

Mod de preparare

Foile se impart in 3 parti egale. Nucile se macina, dupa care se amesteca cu scortisoara.

Nucile se impart si ele in 2 parti egale.

Se topeste bine margarina pana devina lichida (la microunde am topit-o mai repede). Se ia o foaie, se pune in tava se unge cu margarina.

Se pune urmatoarea foaie, se unge si tot asa pana se termina prima treime de foi.

Peste foi se pune jumatatea din nucile macinate amestecate cu scortisoara.

Pastrati pentru suprafata prajiturii foile intregi.

Se aseaza peste nuci foile (a 2 a treime), repetand operatia facuta cu prima treime. Se presara a 2 a jumatate de nuci macinate. Se acopera cu ultima treime foile unse.

Se acopera ca sa nu se usuce si se da la frigider. 30-45 minute.
Se aprinde cuptorul la 350 gr, se coate tava de la frigider si se trece la portionarea baclavalelor (se taie dupa preferinta patrat, romb), se da la cuptor 25 minute pana se rumeneste frumos.

Intre timp facem siropul: amestecam apa cu zaharul si dam la foc mic, dupa ce au dat in fiert adaugam si mierea si mai lasam si cu aceasta pana da intr-un clocot, punem si aroma. Siropul se pune fierbinte peste baclavaua abia scoasa din cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Baclava" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

rozioana
•  27.11.2011 14:24:33

as avea o intrebare,inainte sa pui primul strat de foi in tava,tava se unge cu ceva?

stefy
•  14.11.2009 16:27:35

etinc ....multumesc!

etinc3lle
•  17.09.2009 13:28:34

wow, ce bine arata!!!!

stefy
•  06.03.2009 21:39:03

clumsy sper ca v-a placut...poate ne spui cum ti-a iesit....

clumsy
•  21.02.2009 02:31:54

arata foarte bine! voi incerca si eu ca tot aveam niste miez de nuca prin casa

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Baclava