Baclava

Complexitate
redusa
Baclava

Ingrediente

  • 250 - 300 gr foi de placinta
  • 150 gr margarina
  • 250 gr miez de nuca
  • 1 lingurita scortisoara
  • 120 gr miere
  • 150 ml apa
  • 1 lingurita esenta vanilie sau rom (ce va place)

Mod de preparare

Foile se impart in 3 parti egale. Nucile se macina, dupa care se amesteca cu scortisoara.

Nucile se impart si ele in 2 parti egale.

Se topeste bine margarina pana devina lichida (la microunde am topit-o mai repede). Se ia o foaie, se pune in tava se unge cu margarina.

Se pune urmatoarea foaie, se unge si tot asa pana se termina prima treime de foi.

Peste foi se pune jumatatea din nucile macinate amestecate cu scortisoara.

Pastrati pentru suprafata prajiturii foile intregi.

Se aseaza peste nuci foile (a 2 a treime), repetand operatia facuta cu prima treime. Se presara a 2 a jumatate de nuci macinate. Se acopera cu ultima treime foile unse.

Se acopera ca sa nu se usuce si se da la frigider. 30-45 minute.
Se aprinde cuptorul la 350 gr, se coate tava de la frigider si se trece la portionarea baclavalelor (se taie dupa preferinta patrat, romb), se da la cuptor 25 minute pana se rumeneste frumos.

Intre timp facem siropul: amestecam apa cu zaharul si dam la foc mic, dupa ce au dat in fiert adaugam si mierea si mai lasam si cu aceasta pana da intr-un clocot, punem si aroma. Siropul se pune fierbinte peste baclavaua abia scoasa din cuptor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Zucchini cu pui si mozzarella

Zucchini cu pui si mozzarella

Zucchini cu pui si mozzarella
Cele mai apreciate rețete
Dulceata de visine
1
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Ceafa de porc la cuptor
3
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura turnata cu branza si visine
5
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Parteneri
Eierschecke-Prajitura Corinutei
Bucataras.RO

Eierschecke-Prajitura Corinutei

Ieri seara venind io acasa de la servici ,m-a intampinat Cleme cu reteta de Eierschecke a Corinutei,desi era 19:30 ora...

Eierschecke-Prajitura Corinutei
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara
Culinar.RO

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara

Retete dietetice E o prăjitură uşor de făcut. Puteţi folosi ce fructe vă plac. Eu am ales caise şi...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara
Compot de visine pentru iarna
Gustos.RO

Compot de visine pentru iarna

Reteta de compot de visine pentru iarna. Cum se face compot de visine pentru iarna fara conservanti.

Compot de visine pentru iarna
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate