Animale Din Fondant - Maimuta

Complexitate
redusa
Animale Din Fondant - Maimuta

Ingrediente

  • 3 bile de fondant culori diferite (a se vedea poza)
  • sucitor mic
  • pensula
  • vas cu apa
  • cutit cu varf ascutit
  • forma de inima (marime mica)
  • varf pentru decorat (unul metalic de preferinta)

Mod de preparare

Se fac trei bile de fondant, fiecare de alta culoare. Una maro inchis (marime aprox cat o nuca), o biluta maro deschis (marime maslina), biluta alba (marime 2 boabe de piper). Din bila maro inchis se pune putin deoparte pentru urechi in inca ceva maruntisuri.

Bila maro se modeleaza in palme pana nu mai are incretituri pe ea, apoi se turteste putin intre degete. Se pune deoparte.

Se ia apoi bila maro deschis, se intinde cu sucitorul (2 mm grosime) si se decupeaza cu forma de inima 1 bucata (cu un cutit se taie partea ascutita a inimii si ramane doar partea de sus a ei). Resturile de fondant se tin intr-o punga de plastic pentru a preveni uscarea.

Se ia capul maimutei (partea turtita maro inchis) si se lipeste jumatatea de inima pe el, folosind pensula umeda pentru a umezi fondantul. Din restul de fondant maro deschis se face un sul care se turteste sub o forma ovala si se lipeste (cu apa) pe capul maimutei (sub jumatatea de inima deja lipita). Apoi, cu coada pensulei, se fac doua gauri in fondant. Ele vor fi nasul maimutei. Cu varful ascutit al unui cutit se va taia gura maimutei (sub cele doua gauri), dupa care cu ajutorul cutitului sau a unei crosete se vor departa cele doua buze ale maimutei (asta pentru a-i da aspectul vesel).

Se ia apoi fondant alb, se intinde, se decupeaza cu varful de decorat (partea mica a lui). Daca nu aveti varful asta nu e nici o problema. Se poate lua 2 bucatele mici detot, de marime egala, din fondantul alb si se turtesc intre degete. Ele vor fi ochii maimutei (se lipesc peste fondantul maro deschis in forma de inima).

Din fondantul pus deoparte la inceput, se iau 2 bilute, marime egala, se turtesc intre degete sub forma de lacrima, pe el se lipeste (pe fiecare) cate o bulina maro deschis. Se modeleaza ca un semicerc si cu ajutorul pensulei inmuiate in apa se lipesc pe lateralele capului. Sa nu faceti ca mine si sa le lipiti spre varful capului, in felul asta o sa aveti un cap de maimute cu aspect de caine.

Apoi cu o scobitoare se ia putina culoare neagra (colorant alimentar negru) si se face cate un punct negru pe albul ochilor. Din fondant maro se iau 2 bilute mici de tot si se fac 2 carnaciori mici cu capetele mai ascutite si care se lipesc deasupra ochilor, ele vor fi sprancenele (se vor lasa mai groase).

Acuma este gata capul. Daca se infige o scobitoare in partea de jos a capului, se poate infige in burete (ampora etc. ) si se lasa la uscat. Se pot pastra figurinele din fondant luni de zile. Ele sunt folosite cu mare succes la decorat torturi (se lipesc pe laterale) sau se infig in aveline (moturi de crema) pe suprafata torturilor sau a muffins-urilor. Sunt de un real succes la petreceri pentru copii.

Pentru cine vrea sa aibe o maimuta 3D se continua modelarea. Se face o bile din fondant maro inchis (culoarea ca si capul maimutei), care se rotunjeste intre palmi pana nu mai are pe ea nici o incretitura.

Pe ea se lipesc, in partea de jos picioarele care se fac in felul urmator: 2 bucati mici de fondant se ruleaza in forma de carnaciori, o parte a carnaciorului se turteste intre degete pt. a-l face plat, iar partea cealalta se apasa cu degetul (se da forma de cap de pioneza) si apoi pe ea se lipeste o bulina de fondant maro deschis. Astea 2 bucati vor fi labele (picioarele maimutei).

Apoi se iau alte 2 bucati de fondant, se fac alti 2 carnaciori, de data asta ceva mai lungi (astea vor fi bratele). Ele se turtesc la ambele capete. Unul din capete se va lipi pe corpul maimutei deasupra piciorului si partea cealalta se va cresta (nu de tot) cu o scobitoare pentru a da forma degetelor. Bratele se vor pozitiona pe corp dupa preferinta fiecaruia. Inaintea de a lipi bratele se lipeste o bulina maro deschis pe burta maimutei si ea se va gauri in dreptul ombilicului. Abia dupa asta se vor pozitiona bratele. In spate se va lipi coada care se va face tot din fondant maro inchis.

Daca vreti in mana maimutei se poate pune o banana (un carnacior de fondant de culoare galbena, ascutit la capete si la unul din ele se va cresta in trei si se vor incovoia putin spre exterior cele trei capete mici rezultate). Pentru asamblare se va pune o jumatate de scobitoare in corpul maimutei, se va da cu apa pe langa ea si se va atsa apoi capul maimutei deasupra. Se pune scobitoarea pentru ca sa avem o mai multa siguranta (capul este greu si in felul asta se va lipi mai bine pe corp si nu avem surpriza de a-l vedea cazul cand este lumea mai draga).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Ciuperci umplute cu hering si legume
Bucataras.RO

Ciuperci umplute cu hering si legume

O reteta foarte buna pentru cei care tin post in aceaste zile si este dezlegare la peste. Sunt potrivite pe un platou cu...

Ciuperci umplute cu hering si legume
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola