Animale Din Fondant - Maimuta

Complexitate
redusa
Animale Din Fondant - Maimuta

Ingrediente

  • 3 bile de fondant culori diferite (a se vedea poza)
  • sucitor mic
  • pensula
  • vas cu apa
  • cutit cu varf ascutit
  • forma de inima (marime mica)
  • varf pentru decorat (unul metalic de preferinta)

Mod de preparare

Se fac trei bile de fondant, fiecare de alta culoare. Una maro inchis (marime aprox cat o nuca), o biluta maro deschis (marime maslina), biluta alba (marime 2 boabe de piper). Din bila maro inchis se pune putin deoparte pentru urechi in inca ceva maruntisuri.

Bila maro se modeleaza in palme pana nu mai are incretituri pe ea, apoi se turteste putin intre degete. Se pune deoparte.

Se ia apoi bila maro deschis, se intinde cu sucitorul (2 mm grosime) si se decupeaza cu forma de inima 1 bucata (cu un cutit se taie partea ascutita a inimii si ramane doar partea de sus a ei). Resturile de fondant se tin intr-o punga de plastic pentru a preveni uscarea.

Se ia capul maimutei (partea turtita maro inchis) si se lipeste jumatatea de inima pe el, folosind pensula umeda pentru a umezi fondantul. Din restul de fondant maro deschis se face un sul care se turteste sub o forma ovala si se lipeste (cu apa) pe capul maimutei (sub jumatatea de inima deja lipita). Apoi, cu coada pensulei, se fac doua gauri in fondant. Ele vor fi nasul maimutei. Cu varful ascutit al unui cutit se va taia gura maimutei (sub cele doua gauri), dupa care cu ajutorul cutitului sau a unei crosete se vor departa cele doua buze ale maimutei (asta pentru a-i da aspectul vesel).

Se ia apoi fondant alb, se intinde, se decupeaza cu varful de decorat (partea mica a lui). Daca nu aveti varful asta nu e nici o problema. Se poate lua 2 bucatele mici detot, de marime egala, din fondantul alb si se turtesc intre degete. Ele vor fi ochii maimutei (se lipesc peste fondantul maro deschis in forma de inima).

Din fondantul pus deoparte la inceput, se iau 2 bilute, marime egala, se turtesc intre degete sub forma de lacrima, pe el se lipeste (pe fiecare) cate o bulina maro deschis. Se modeleaza ca un semicerc si cu ajutorul pensulei inmuiate in apa se lipesc pe lateralele capului. Sa nu faceti ca mine si sa le lipiti spre varful capului, in felul asta o sa aveti un cap de maimute cu aspect de caine.

Apoi cu o scobitoare se ia putina culoare neagra (colorant alimentar negru) si se face cate un punct negru pe albul ochilor. Din fondant maro se iau 2 bilute mici de tot si se fac 2 carnaciori mici cu capetele mai ascutite si care se lipesc deasupra ochilor, ele vor fi sprancenele (se vor lasa mai groase).

Acuma este gata capul. Daca se infige o scobitoare in partea de jos a capului, se poate infige in burete (ampora etc. ) si se lasa la uscat. Se pot pastra figurinele din fondant luni de zile. Ele sunt folosite cu mare succes la decorat torturi (se lipesc pe laterale) sau se infig in aveline (moturi de crema) pe suprafata torturilor sau a muffins-urilor. Sunt de un real succes la petreceri pentru copii.

Pentru cine vrea sa aibe o maimuta 3D se continua modelarea. Se face o bile din fondant maro inchis (culoarea ca si capul maimutei), care se rotunjeste intre palmi pana nu mai are pe ea nici o incretitura.

Pe ea se lipesc, in partea de jos picioarele care se fac in felul urmator: 2 bucati mici de fondant se ruleaza in forma de carnaciori, o parte a carnaciorului se turteste intre degete pt. a-l face plat, iar partea cealalta se apasa cu degetul (se da forma de cap de pioneza) si apoi pe ea se lipeste o bulina de fondant maro deschis. Astea 2 bucati vor fi labele (picioarele maimutei).

Apoi se iau alte 2 bucati de fondant, se fac alti 2 carnaciori, de data asta ceva mai lungi (astea vor fi bratele). Ele se turtesc la ambele capete. Unul din capete se va lipi pe corpul maimutei deasupra piciorului si partea cealalta se va cresta (nu de tot) cu o scobitoare pentru a da forma degetelor. Bratele se vor pozitiona pe corp dupa preferinta fiecaruia. Inaintea de a lipi bratele se lipeste o bulina maro deschis pe burta maimutei si ea se va gauri in dreptul ombilicului. Abia dupa asta se vor pozitiona bratele. In spate se va lipi coada care se va face tot din fondant maro inchis.

Daca vreti in mana maimutei se poate pune o banana (un carnacior de fondant de culoare galbena, ascutit la capete si la unul din ele se va cresta in trei si se vor incovoia putin spre exterior cele trei capete mici rezultate). Pentru asamblare se va pune o jumatate de scobitoare in corpul maimutei, se va da cu apa pe langa ea si se va atsa apoi capul maimutei deasupra. Se pune scobitoarea pentru ca sa avem o mai multa siguranta (capul este greu si in felul asta se va lipi mai bine pe corp si nu avem surpriza de a-l vedea cazul cand este lumea mai draga).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Cele mai apreciate rețete
Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa
1
Conserve, muraturi

Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa

Salata asortata de iarna este o muratura pe care o pregatesc in fiecare an, deoarece se insoteste foarte bine cu fripturi,...

Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa
Sirop de patlagina
2
Remo
4
Dulciuri

Remo

Remo
Gogosari si conopida la otet - insoteste minunat preparate calde si reci
5
Conserve, muraturi

Gogosari si conopida la otet - insoteste minunat preparate calde si reci

Gogoșarii și conopida la oțet sunt apreciati pentru gustul lor bogat si acrisor, care poate fi savurat atat ca o gustare...

Gogosari si conopida la otet - insoteste minunat preparate calde si reci
Parteneri
Desert negresa cu cirese si cocos
Bucataras.RO

Desert negresa cu cirese si cocos

Desert negresa cu cirese si cocos
Placinta quatro formaggi
Culinar.RO

Placinta quatro formaggi

Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.

Placinta quatro formaggi
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia