Angel Food Cake

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Angel Food Cake

Ingrediente

  • 12 albusuri
  • 1 si 1/2 lingurita de intaritor de albus (cream of tartar)
  • 1/4 lingurita sare
  • 140 g faina de cake
  • 120 g zahar
  • 120 g zahar (inca o data, nu e greseala)
  • 1 si 1/2 lingurita esenta de vanilie (eu am pus lamaie)
  • 1/2 lingurita esenta de migdale

Mod de preparare

Faina cu 120 g zahar se amesteca si se pune deoparte.

Albusurile se bat spuma, se adauga intaritorul si sarea si se bat in continuare, apoi se adauga pe rand, incet, in timp ce se bate albusul, restul de 120 g zahar. Cand albusul este tare (bezea) se adauga esentele necesare si se mai bate cateva secunde dupa care se scoate de la robot. Se cerne amestecul de faina cu zahar peste spuma de albusuri si se incorporeaza cu grija, amestecand cu o lingura de lemn de sus in jos, prin rasturnare.

Se ia forma de cake cu fund detasabil (neaparat sa aibe tub la mijloc) si se pune in ea (nu se unge, nu se faineaza) albusul batut.

Se pune la cuptorul neincalzit. Se da drumul la cuptor la temperatura mica si se coace pana prinde o culoare usor aurie.

Intre timp se pregateste o sticla (asta daca nu aveti un vas de copt cu urechiuse asa ca al meu). Se scoate vasul din cuptor si se intoarce cu fundul in sus, tubul din mijlocul formei de copt trebuie sa se sprijine pe gatul sticlei (sau pe urechiuse. . . a se vedea pozele). Se lasa asa pana la racire (in felul asta blatul ramane extra pufos).

Rece, se intoarce, se introduce lama unui cutit ascutit intre blat si tava si se dezlipeste blatul de peretii tavii. Se pune pe un platou, se serveste cu fructe proaspete si inghetata, sirop de fructe si frisca, ma rog, dupa cum va este placul si pofta.

PS. Daca nu aveti forma cu fundul detasabil, atunci folositi o forma cu pereti drepti, dar cu tub la mijloc si pe fundul tavii puneti hartie de copt, in asa fel ca sa se acopere perfect fundul vasului (asta pentru o usoara desprindere a blatului)

Eu am facut un sos de capsuni proaspete pentru cake-ul asta... Am taiat capsunile, le-am amestecat cu zahar si apoi le-am zdrobit cu mixerul de mana. La mancare pur si simplu am turnat sosul de capsuni peste felia de cake si am pus un mot de frisca deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Haiose

Haiose

Haiose
Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen
Turta dulce cu mirodenii

Turta dulce cu mirodenii

Turta dulce cu mirodenii
Cele mai apreciate rețete
Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor
1
Garnituri

Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor

Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Friptura pomana porcului
3
Fripturi

Friptura pomana porcului

Friptura pomana porcului
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
5
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Parteneri
Prajitura cu foi de zahar ars
Culinar.RO

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Turta dulce
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce