Amandine - reteta de post

Portii
16
Timp pregatire
90 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Amandine - reteta de post

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 16 bucati:
  • Blat - 2 foi (tava de 23x23):
  • 1 fiola esenta de rom
  • 1 fiola esenta de rom
  • 345 gr faina
  • 375 gr zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 60 gr cacao
  • 645 ml lapte de soia caldut sau apa calduta
  • 45 ml ulei
  • 1 si 1/2 plic praf de copt
  • Sirop:
  • 140 gr zahar
  • 300 ml apa
  • Crema:
  • 400 gr margarina moale la temperatura camerei
  • 250 gr zahar pudra
  • 3 linguri cacao
  • 1 fiola esenta de rom
  • Glazura:
  • 60 gr margarina
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura cacao
  • esenta de rom.

Mod de preparare

Blat:
Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt, cacaua si zaharul.
Adaugam treptat laptele caldut, uleiul si esenta de rom si mixam bine. Impartim in 2 compozitia obtinuta.
Tapetam tava cu hartie de copt si turnam jumatate din compozitie.
Dam tava la cuptor la foc potrivit pentru aprox. 15-20 de minute. Verificam cu o scobitoare daca este gata, apoi scoatem blatul si-l lasat la racit. La fel procedam si cu restul de compozitie. Lasam blaturile la racit si ne ocupam de sirop.

Sirop:
Intr-o craticioara, caramelizam zaharul si il stingem cu apa rece (avem grija la aburi), apoi lasam siropul la foc mic pana cand zaharul se topeste complet. Adaugam la final si esenta de rom si lasam siropul la racit.

Crema:
Margarina moale o mixam cu zaharul pudra, cacaua si esenta de rom, pana cand obtinem o crema spumoasa.
Asamblare:
Intr-o tava tapetata cu folie alimentara punem primul blat si il insiropam, adaugam crema(mai pastram cateva linguri pentru decor) pe care o nivelam bine, apoi incheiem cu al 2-lea blat pe care il insiropam. Dam prajitura la frigider pentru 1-2 ore pana cand crema se intareste. Scoatem prajitura si o portionam cu un cutit bine ascutit.
Glazura:
Topim margarina intr-un ibric, adaugam zaharul si cacaua si amestecam periodic. La final adaugam esenta de rom, apoi glazuram fiecare prajitura. Cu ajutorul unui pos decoram amandinele cu crema pastrata, apoi le punem la frigider pana in momentul servirii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Bomboane Raffaello
4
Dulciuri

Bomboane Raffaello

Bomboane Raffaello
Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic
5
Salate

Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic

Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic
Parteneri
Cочники-Placinta ruseasca  cu branza  II
Bucataras.RO

Cочники-Placinta ruseasca cu branza II

La fel de cunoscuta in CSI ca si si placinta ruseasca cu branza pe care am postat-o anterior...

Cочники-Placinta ruseasca cu branza II
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute