Amandine

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Amandine

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 175 g zahar
  • 8 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa
  • o lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 200 g unt(minim 80% grasime)
  • 150 g zahar
  • 30 g cacao
  • 100 ml apa
  • 2 galbenusuri
  • 1/2 sticluta esenta de rom
  • Sirop:
  • 300 ml apa
  • 6 linguri zahar
  • 2 pliculete ness
  • o sticluta esenta de rom
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata (50 % cacao)
  • 150 ml fisca lichida
  • unt(cat o nuca)
  • Decor:
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 150 ml frisca lichida

Mod de preparare

Mod de preparare
Blat: separam albusurile de galbenus. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul in ploaie. Adaugam apa mixand continuu, apoi galbenusurile batute cu uleiul.Amestecam faina, cacao si praful de copt si le incorporam cu o spatula in amestecul de albus si galbenus.Turnam compozitia intr-o tava(22x32) unsa si tapetata cu hartie de copt si o introducem in cuptorul preincalzit ,la foc potrivit( 175-180 grade) pentru 30-35 minute. Facem testul cu scobitoarea. Scoatem blatul si cand se raceste bine il taiem in doua.
Crema: intr-o craticioara punem cacao amestecata cu zaharul,turnam apa si o punem la fiert la foc mic pana compozitia se ingroasa ca o smantana. Untul il mixam pana devine pufos, apoi treptat adaugam compozitia de cacao racita. Adaugam cate un galbenus si mixam in continuare.La sfarsit adaugam esenta de rom .
Sirop: punem intr-o craticioara la fiert apa si zaharul( aproximativ 5 minute).La final adaugam nessul si esenta de rom. Lasam la racit.
Glazura: punem intr-o craticioara frisca si cand se incalzeste (fara sa fiarba)dam deoparte si adaugam ciocolata rupta bucatele si untul . Amestecam pana obtinem o compozitie fina.
Decor: punem frisca intr-o craticioara si cand se incalzeste (fara sa fiarba) dam deoparte si adaugam ciocolata rupta bucatele. Amestecam pana ciocolata este complet topita, o lasam sa se raceasca si o dam la frigider 2-3 ore. Dupa ce crema de ciocolata s-a intarit,o mixam pana isi dubleaza volumul si se deschide la culoare.
Asamblare: asezam prima foaie de blat pe o tava, o insiropam cu jumatate din sirop si intindem crema uniform. Asezam peste crema si a doua foaie de blat si o insiropam.Dam tava la frigider pentru 2-3 ore dupa care indepartam cu grija marginile si taiem prajitura in cuburi.Peste fiecare cub turnam cate o lingura din glazura calduta. Dam din nou tava la

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
2
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.