Amandine

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Amandine

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 175 g zahar
  • 8 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa
  • o lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 200 g unt(minim 80% grasime)
  • 150 g zahar
  • 30 g cacao
  • 100 ml apa
  • 2 galbenusuri
  • 1/2 sticluta esenta de rom
  • Sirop:
  • 300 ml apa
  • 6 linguri zahar
  • 2 pliculete ness
  • o sticluta esenta de rom
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata (50 % cacao)
  • 150 ml fisca lichida
  • unt(cat o nuca)
  • Decor:
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 150 ml frisca lichida

Mod de preparare

Mod de preparare
Blat: separam albusurile de galbenus. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul in ploaie. Adaugam apa mixand continuu, apoi galbenusurile batute cu uleiul.Amestecam faina, cacao si praful de copt si le incorporam cu o spatula in amestecul de albus si galbenus.Turnam compozitia intr-o tava(22x32) unsa si tapetata cu hartie de copt si o introducem in cuptorul preincalzit ,la foc potrivit( 175-180 grade) pentru 30-35 minute. Facem testul cu scobitoarea. Scoatem blatul si cand se raceste bine il taiem in doua.
Crema: intr-o craticioara punem cacao amestecata cu zaharul,turnam apa si o punem la fiert la foc mic pana compozitia se ingroasa ca o smantana. Untul il mixam pana devine pufos, apoi treptat adaugam compozitia de cacao racita. Adaugam cate un galbenus si mixam in continuare.La sfarsit adaugam esenta de rom .
Sirop: punem intr-o craticioara la fiert apa si zaharul( aproximativ 5 minute).La final adaugam nessul si esenta de rom. Lasam la racit.
Glazura: punem intr-o craticioara frisca si cand se incalzeste (fara sa fiarba)dam deoparte si adaugam ciocolata rupta bucatele si untul . Amestecam pana obtinem o compozitie fina.
Decor: punem frisca intr-o craticioara si cand se incalzeste (fara sa fiarba) dam deoparte si adaugam ciocolata rupta bucatele. Amestecam pana ciocolata este complet topita, o lasam sa se raceasca si o dam la frigider 2-3 ore. Dupa ce crema de ciocolata s-a intarit,o mixam pana isi dubleaza volumul si se deschide la culoare.
Asamblare: asezam prima foaie de blat pe o tava, o insiropam cu jumatate din sirop si intindem crema uniform. Asezam peste crema si a doua foaie de blat si o insiropam.Dam tava la frigider pentru 2-3 ore dupa care indepartam cu grija marginile si taiem prajitura in cuburi.Peste fiecare cub turnam cate o lingura din glazura calduta. Dam din nou tava la

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu foi si gem de prune
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Salam de biscuiţi reţetă
5
Dulciuri

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă
Parteneri
Costițe prăjite
Bucataras.RO

Costițe prăjite

Cred că mai simplu de așa nu se poate. O rețetă ideală pentru un bărbat adevărat ;) Costițe prăjite;) foarte...

Costițe prăjite
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Tort Diplomat
Gustos.RO

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat