Amandine

Postat pe: 27-09-2010
(12)

Ingrediente

Blat:
13 oua
13 lg zahar
11 lg faina
4 lg cacao
esenta vanilie
Crema:
6 oua
600g zahar
6 lg apa
3 pac margarina rama
100 g cacao
2 fiole esenta de rom
Glazura:
500g fondant de cacao
Sirop (1l)
l-am facut dupa gust numai ca o parte din zahar trebuie caramelizat sa capete o culoare frumoasa si am adaugat esenta de rom

Mod de preparare

Blat :
1. se separa ouale si se bat albusurile cu 8 lg de zahar si galb.cu 5lg zahar plus esenta,se amesteca ,
2. se cerne faina impreuna cu cacao peste compozitie si se toarna in tava(35/33)tapetata cu hartie,se coace la foc potrivit.

Crema:
se fierbe ouale cu zaharul si apa pana la proba de fir se adauga cacao se lasa sa se raceasca un pic apoi se adauga margarina taiata cubulete batandu-se cu mixerul la viteza mare.

La sfarsit se adauga esenta


Glazura:
l-am topit la baien marine am adaugat in el un pic de esenta de rom

Sirop(1l):
l-am facut dupa gust numai ca o parte din zahar trebuie caramelizat sa capete o culoare frumoasa si am adaugat esenta de rom

Asamblare:
am taiat blatul in doua l-am insiropat apoi am adaugat un strat de crema cam de 13 mm, am pus a doua foaie pe care am insiropat-o. Am dat la rece 4 ore. Dupa aceia am portionat fiecare avand cam 6/6cm. Am trecut fiecare prajitura prin fondantul topit (cald) deasupra am facut cate o avelina din crema. Gata

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Amandine" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

andreea2011
•  06.11.2012 17:08:00

imi poti spune gramajul pachetului de margarina?multumesc

LORY
•  09.08.2011 17:51:30

Fiola cu esenta de rom are 2 ml si nu este romaneasca ci nemteasca se numeste Ruf .Este mult mai concentrata decat cea la sticlute.

ligiap
•  04.08.2011 01:44:07

Ce capacitate are o fiolă de rom?? Prin România s-o găsi esența de rom la fiole, dar pe alte meleaguri n-am văzut-o decât la sticluțe de 30 ml sau 118 ml. Mi-ar place să știu exact câți mililitri sunt intr-una din fiolele alea de rom pomenite în atâtea rețete! Mulțumesc!

stefy
•  21.02.2009 21:47:18

sunt foarte bune,eu le-am facut exact dupa reteta Lory si sunt ca la cofetarie;bravo

LORY
•  11.07.2008 15:02:19

rodycris imi pare rau ca iti raspund tocmai acum :(
glazura e din fondant dar poti folosi foarte bine si serbet pe care il incalzesti un pic pe baie de apa,iar siropul se face din apa cu zahar(o parte din el o caramelizezi ptr culoare),adaugi apa si restul de zahar si il fierbi .Cantitatea de zahar e in functie de gustul fiecaruia.

rodycris
•  06.06.2008 12:09:35

nu am inteles exact cum se face glazura si siropul,as vrea sa o incerc reteta chear acum m-as bucura daca mi-ati trimite detalii .multumesc,arata in poza cum nu se poate mai bine

oana86
•  01.03.2008 22:53:28

felicitari lory arata minunat cred ca si bune sunt

LORY
•  22.02.2008 17:10:50

ma bucur ca va placut amandinele mele
puteti sa folositi unt in crema dar riscati sa se taie crema asta e singurul inconvenient .
Eu am incercat o singura data si am patit-o.
As fi bucuroasa sa aflu ca ati folosit unt si a iesit ok.

Leila
•  17.02.2008 23:28:26

este super buna aceasta reteta de amandina puteti sa o incercati cu incredere asa cum si eu la randul meu am incercat-o . Este amandina adevarata ,se poate folosi margarina Rama la cub care este mult mai buna decat alte margarine.

eli
•  29.11.2007 22:19:39

De aceeasi parere as fi si eu,as prefera sa folosesc unt in loc de margarina,in rest mi se pare grozava si usor de preparat.

mdana
•  28.11.2007 16:40:39

Arata bine ,dar in general vad ce se lucreaza numai cu margarina.Nu ar fi mai buna cu unt ?

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Amandine