Amandine

Postat pe: 27-09-2010
(12)

Ingrediente

Blat:
13 oua
13 lg zahar
11 lg faina
4 lg cacao
esenta vanilie
Crema:
6 oua
600g zahar
6 lg apa
3 pac margarina rama
100 g cacao
2 fiole esenta de rom
Glazura:
500g fondant de cacao
Sirop (1l)
l-am facut dupa gust numai ca o parte din zahar trebuie caramelizat sa capete o culoare frumoasa si am adaugat esenta de rom

Mod de preparare

Blat :
1. se separa ouale si se bat albusurile cu 8 lg de zahar si galb.cu 5lg zahar plus esenta,se amesteca ,
2. se cerne faina impreuna cu cacao peste compozitie si se toarna in tava(35/33)tapetata cu hartie,se coace la foc potrivit.

Crema:
se fierbe ouale cu zaharul si apa pana la proba de fir se adauga cacao se lasa sa se raceasca un pic apoi se adauga margarina taiata cubulete batandu-se cu mixerul la viteza mare.

La sfarsit se adauga esenta


Glazura:
l-am topit la baien marine am adaugat in el un pic de esenta de rom

Sirop(1l):
l-am facut dupa gust numai ca o parte din zahar trebuie caramelizat sa capete o culoare frumoasa si am adaugat esenta de rom

Asamblare:
am taiat blatul in doua l-am insiropat apoi am adaugat un strat de crema cam de 13 mm, am pus a doua foaie pe care am insiropat-o. Am dat la rece 4 ore. Dupa aceia am portionat fiecare avand cam 6/6cm. Am trecut fiecare prajitura prin fondantul topit (cald) deasupra am facut cate o avelina din crema. Gata

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Amandine" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

andreea2011
•  06.11.2012 17:08:00

imi poti spune gramajul pachetului de margarina?multumesc

LORY
•  09.08.2011 17:51:30

Fiola cu esenta de rom are 2 ml si nu este romaneasca ci nemteasca se numeste Ruf .Este mult mai concentrata decat cea la sticlute.

ligiap
•  04.08.2011 01:44:07

Ce capacitate are o fiolă de rom?? Prin România s-o găsi esența de rom la fiole, dar pe alte meleaguri n-am văzut-o decât la sticluțe de 30 ml sau 118 ml. Mi-ar place să știu exact câți mililitri sunt intr-una din fiolele alea de rom pomenite în atâtea rețete! Mulțumesc!

stefy
•  21.02.2009 21:47:18

sunt foarte bune,eu le-am facut exact dupa reteta Lory si sunt ca la cofetarie;bravo

LORY
•  11.07.2008 15:02:19

rodycris imi pare rau ca iti raspund tocmai acum :(
glazura e din fondant dar poti folosi foarte bine si serbet pe care il incalzesti un pic pe baie de apa,iar siropul se face din apa cu zahar(o parte din el o caramelizezi ptr culoare),adaugi apa si restul de zahar si il fierbi .Cantitatea de zahar e in functie de gustul fiecaruia.

rodycris
•  06.06.2008 12:09:35

nu am inteles exact cum se face glazura si siropul,as vrea sa o incerc reteta chear acum m-as bucura daca mi-ati trimite detalii .multumesc,arata in poza cum nu se poate mai bine

oana86
•  01.03.2008 22:53:28

felicitari lory arata minunat cred ca si bune sunt

LORY
•  22.02.2008 17:10:50

ma bucur ca va placut amandinele mele
puteti sa folositi unt in crema dar riscati sa se taie crema asta e singurul inconvenient .
Eu am incercat o singura data si am patit-o.
As fi bucuroasa sa aflu ca ati folosit unt si a iesit ok.

Leila
•  17.02.2008 23:28:26

este super buna aceasta reteta de amandina puteti sa o incercati cu incredere asa cum si eu la randul meu am incercat-o . Este amandina adevarata ,se poate folosi margarina Rama la cub care este mult mai buna decat alte margarine.

eli
•  29.11.2007 22:19:39

De aceeasi parere as fi si eu,as prefera sa folosesc unt in loc de margarina,in rest mi se pare grozava si usor de preparat.

mdana
•  28.11.2007 16:40:39

Arata bine ,dar in general vad ce se lucreaza numai cu margarina.Nu ar fi mai buna cu unt ?

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Amandine