Amandine

Complexitate
medie
Amandine

Ingrediente

  • Blat:
  • 13 oua
  • 13 lg zahar
  • 11 lg faina
  • 4 lg cacao
  • esenta vanilie
  • Crema:
  • 6 oua
  • 600g zahar
  • 6 lg apa
  • 3 pac margarina rama
  • 100 g cacao
  • 2 fiole esenta de rom
  • Glazura:
  • 500g fondant de cacao
  • Sirop (1l)
  • l-am facut dupa gust numai ca o parte din zahar trebuie caramelizat sa capete o culoare frumoasa si am adaugat esenta de rom

Mod de preparare

Blat :
1. se separa ouale si se bat albusurile cu 8 lg de zahar si galb.cu 5lg zahar plus esenta,se amesteca ,
2. se cerne faina impreuna cu cacao peste compozitie si se toarna in tava(35/33)tapetata cu hartie,se coace la foc potrivit.

Crema:
se fierbe ouale cu zaharul si apa pana la proba de fir se adauga cacao se lasa sa se raceasca un pic apoi se adauga margarina taiata cubulete batandu-se cu mixerul la viteza mare.

La sfarsit se adauga esenta


Glazura:
l-am topit la baien marine am adaugat in el un pic de esenta de rom

Sirop(1l):
l-am facut dupa gust numai ca o parte din zahar trebuie caramelizat sa capete o culoare frumoasa si am adaugat esenta de rom

Asamblare:
am taiat blatul in doua l-am insiropat apoi am adaugat un strat de crema cam de 13 mm, am pus a doua foaie pe care am insiropat-o. Am dat la rece 4 ore. Dupa aceia am portionat fiecare avand cam 6/6cm. Am trecut fiecare prajitura prin fondantul topit (cald) deasupra am facut cate o avelina din crema. Gata

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc