Se face un aluat din sifon, ulei, otet. Sare, zahar si faina care se framanta pana face basici. Se pune o cratita calda deasupra si se lasa sa stea 2omin. Margarina se freaca spuma cu 2 linguri de faina. Se intinde aluatul cu sucitorul pe planseta, gros de 3-4mm, si deasupra se intinde margarina.
Se ruleaza, se taie ruloul in doua parti egale iar fiecare sul rezultat se turteste cu mainile de la ambele capete in acelasi timp pana se obtin doua discuri groase de cca 2-3cm care se impacheteaza in folie alimentara si se dau la rece pentru 2-3ore. Din aceste discuri se intind cu sucitorul doua foi pentru placinta.
Aluatul se foloseste pentru orice fel de placinta. Este foarte indicat pentru placinta cu mere sau dovleac in post. Pofta buna!
Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....
Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfectaPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateUn chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...
Chec cu portocaleIncearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Comentarii