Aluat Frantuzesc - imitatie Rapida

Postat pe: 30-04-2012
(1)

Ingrediente

1 cana (300ml) cu sifon sau apa minerala
2 linguri ulei
1 lingura otet
1 lingurita rasa sare
1 lingurita plina zahar
4-500gr faina
1 pachet margarina sau unt

Mod de preparare

Se face un aluat din sifon, ulei, otet. Sare, zahar si faina care se framanta pana face basici. Se pune o cratita calda deasupra si se lasa sa stea 2omin. Margarina se freaca spuma cu 2 linguri de faina. Se intinde aluatul cu sucitorul pe planseta, gros de 3-4mm, si deasupra se intinde margarina.

Se ruleaza, se taie ruloul in doua parti egale iar fiecare sul rezultat se turteste cu mainile de la ambele capete in acelasi timp pana se obtin doua discuri groase de cca 2-3cm care se impacheteaza in folie alimentara si se dau la rece pentru 2-3ore. Din aceste discuri se intind cu sucitorul doua foi pentru placinta.
Aluatul se foloseste pentru orice fel de placinta. Este foarte indicat pentru placinta cu mere sau dovleac in post. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Aluat Frantuzesc - imitatie Rapida" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

mioara31
•  25.08.2012 19:50:17

o idee foarte buna

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Aluat Frantuzesc - imitatie Rapida