Aluat Frantuzesc - imitatie Rapida

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 cana (300ml) cu sifon sau apa minerala
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura otet
  • 1 lingurita rasa sare
  • 1 lingurita plina zahar
  • 4-500gr faina
  • 1 pachet margarina sau unt

Mod de preparare

Se face un aluat din sifon, ulei, otet. Sare, zahar si faina care se framanta pana face basici. Se pune o cratita calda deasupra si se lasa sa stea 2omin. Margarina se freaca spuma cu 2 linguri de faina. Se intinde aluatul cu sucitorul pe planseta, gros de 3-4mm, si deasupra se intinde margarina.

Se ruleaza, se taie ruloul in doua parti egale iar fiecare sul rezultat se turteste cu mainile de la ambele capete in acelasi timp pana se obtin doua discuri groase de cca 2-3cm care se impacheteaza in folie alimentara si se dau la rece pentru 2-3ore. Din aceste discuri se intind cu sucitorul doua foi pentru placinta.
Aluatul se foloseste pentru orice fel de placinta. Este foarte indicat pentru placinta cu mere sau dovleac in post. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici