Se amestecă intr-un vas încăpător, ouăle cu brânza de vaci, fructele confiate, hidratate 30 de minute și scurse, malaiul, sarea, faina , zahărul, sarea. Se toarnă laptele, puțin câte puțin.
Separat, se fierb 5 minute clementinele cu zahărul vanilat, zahărul brun, untul, esența de vanilie, limoncello, gemul de ghimbir.
Se hidrateaza foile de gelatina în apă rece, se storc, se adaugă în compoziția de clementine care se ia mai întâi de pe foc, se lasă să se răcească până capătă consistenta unui gem.
Se așază compoziția de alivanca într-o tava ovală cu diametrul de 33 cm, se pune deasupra gemul de clementine, se fac forme cu o scobitoare, după dorința, se coace 60 de minute la 185 grade C, cuptor cu gaz.
Se decupează cercuri care se ornează cu smantana împărțită în două, cate 100 ml, se pun deasupra bănuți de ciocolată neagră.
Se servesc cu gem de caise.
Intr-o parte din cantitatea de smantana, se pune mierea, in cealaltă dulceața de caise.
Poftă bună!
Prăjitura este foarte ușor de preparat, delicioasă!
Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...
Fasole la ceaun - o mancare reconfortantaE primul Dobos pe care il fac si l-am facut la cererea unor prieteni care au fost foarte multumiti de el. Nu vroiam sa il...
Tort Dobos (mic)O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii