Alivanca moldoveneasca reinterpretata in stil propriu, cu clementine si ghimbir

Portii
6
Complexitate
redusa
Alivanca moldoveneasca reinterpretata in stil propriu, cu clementine si ghimbir

Ingrediente

  • 1 lingura unt
  • 3 ouă
  • 500 grame brânză grasă de vaci
  • 100 grame mălai
  • o lingura făină
  • 500 ml lapte
  • 1 praf sare
  • 100 grame zahăr tos
  • 200 grame clementine tocate
  • 2 plicuri zahăr vanilat Bourbon
  • o linguriță gem ghimbir
  • 2 linguri zahăr brun brut
  • o linguriță esența naturală vanilie
  • o linguriță limoncello
  • 50 grame fructe mixte confiate, hidratate în 100 ml rom brun
  • 200 ml smantana grasă 35 la sută
  • o linguriță miere din flori de portocal
  • o linguriță gem caise
  • 2 foi gelatina

Mod de preparare

Se amestecă intr-un vas încăpător, ouăle cu brânza de vaci, fructele confiate, hidratate 30 de minute și scurse, malaiul, sarea, faina , zahărul, sarea. Se toarnă laptele, puțin câte puțin.
Separat, se fierb 5 minute clementinele cu zahărul vanilat, zahărul brun, untul, esența de vanilie, limoncello, gemul de ghimbir.
Se hidrateaza foile de gelatina în apă rece, se storc, se adaugă în compoziția de clementine care se ia mai întâi de pe foc, se lasă să se răcească până capătă consistenta unui gem.
Se așază compoziția de alivanca într-o tava ovală cu diametrul de 33 cm, se pune deasupra gemul de clementine, se fac forme cu o scobitoare, după dorința, se coace 60 de minute la 185 grade C, cuptor cu gaz.
Se decupează cercuri care se ornează cu smantana împărțită în două, cate 100 ml, se pun deasupra bănuți de ciocolată neagră.
Se servesc cu gem de caise.
Intr-o parte din cantitatea de smantana, se pune mierea, in cealaltă dulceața de caise.
Poftă bună!
Prăjitura este foarte ușor de preparat, delicioasă!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mucenici Moldovenesti

Mucenici Moldovenesti

Mucenici Moldovenesti
Tocana de cartofi cu piept de pui

Tocana de cartofi cu piept de pui

Tocana de cartofi cu piept de pui
Prajitura insiropata cu foi de placinta si crema de iaurt

Prajitura insiropata cu foi de placinta si crema de iaurt

Prajitura insiropata cu foi de placinta si crema de iaurt
Cele mai apreciate rețete
Sos (dip) de Usturoi
1
Garnituri

Sos (dip) de Usturoi

Sos (dip) de Usturoi
Prajitura Sireata
3
Dulciuri

Prajitura Sireata

Prajitura Sireata
Chec marmorat
4
Dulciuri

Chec marmorat

Chec marmorat
Cremes A la Cluj
5
Dulciuri

Cremes A la Cluj

Cremes A la Cluj
Parteneri
Ciorba de legume
Bucataras.RO

Ciorba de legume

Vremea rece de afara ne indeamna sa mancam o ciorbita fierbinte plina de legume.

Ciorba de legume
Reteta de mucenici moldovenesti
Culinar.RO

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Mucenici moldovenesti
Gustos.RO

Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti