Alivanca moldoveneasca reinterpretata in stil propriu, cu clementine si ghimbir

Postat pe: 13-02-2017
(0)

Ingrediente

1 lingura unt
3 ouă
500 grame brânză grasă de vaci
100 grame mălai
o lingura făină
500 ml lapte
1 praf sare
100 grame zahăr tos
200 grame clementine tocate
2 plicuri zahăr vanilat Bourbon
o linguriță gem ghimbir
2 linguri zahăr brun brut
o linguriță esența naturală vanilie
o linguriță limoncello
50 grame fructe mixte confiate, hidratate în 100 ml rom brun
200 ml smantana grasă 35 la sută
o linguriță miere din flori de portocal
o linguriță gem caise
2 foi gelatina

Mod de preparare

Numar portii

PORȚII

6 portii
Se amestecă intr-un vas încăpător, ouăle cu brânza de vaci, fructele confiate, hidratate 30 de minute și scurse, malaiul, sarea, faina , zahărul, sarea. Se toarnă laptele, puțin câte puțin.
Separat, se fierb 5 minute clementinele cu zahărul vanilat, zahărul brun, untul, esența de vanilie, limoncello, gemul de ghimbir.
Se hidrateaza foile de gelatina în apă rece, se storc, se adaugă în compoziția de clementine care se ia mai întâi de pe foc, se lasă să se răcească până capătă consistenta unui gem.
Se așază compoziția de alivanca într-o tava ovală cu diametrul de 33 cm, se pune deasupra gemul de clementine, se fac forme cu o scobitoare, după dorința, se coace 60 de minute la 185 grade C, cuptor cu gaz.
Se decupează cercuri care se ornează cu smantana împărțită în două, cate 100 ml, se pun deasupra bănuți de ciocolată neagră.
Se servesc cu gem de caise.
Intr-o parte din cantitatea de smantana, se pune mierea, in cealaltă dulceața de caise.
Poftă bună!
Prăjitura este foarte ușor de preparat, delicioasă!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Alivanca moldoveneasca reinterpretata in stil propriu, cu clementine si ghimbir" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Alivanca moldoveneasca reinterpretata in stil propriu, cu ...