Alivanca moldoveneasca reinterpretata in stil propriu, cu clementine si ghimbir

Portii
6
Complexitate
redusa
Alivanca moldoveneasca reinterpretata in stil propriu, cu clementine si ghimbir

Ingrediente

  • 1 lingura unt
  • 3 ouă
  • 500 grame brânză grasă de vaci
  • 100 grame mălai
  • o lingura făină
  • 500 ml lapte
  • 1 praf sare
  • 100 grame zahăr tos
  • 200 grame clementine tocate
  • 2 plicuri zahăr vanilat Bourbon
  • o linguriță gem ghimbir
  • 2 linguri zahăr brun brut
  • o linguriță esența naturală vanilie
  • o linguriță limoncello
  • 50 grame fructe mixte confiate, hidratate în 100 ml rom brun
  • 200 ml smantana grasă 35 la sută
  • o linguriță miere din flori de portocal
  • o linguriță gem caise
  • 2 foi gelatina

Mod de preparare

Se amestecă intr-un vas încăpător, ouăle cu brânza de vaci, fructele confiate, hidratate 30 de minute și scurse, malaiul, sarea, faina , zahărul, sarea. Se toarnă laptele, puțin câte puțin.
Separat, se fierb 5 minute clementinele cu zahărul vanilat, zahărul brun, untul, esența de vanilie, limoncello, gemul de ghimbir.
Se hidrateaza foile de gelatina în apă rece, se storc, se adaugă în compoziția de clementine care se ia mai întâi de pe foc, se lasă să se răcească până capătă consistenta unui gem.
Se așază compoziția de alivanca într-o tava ovală cu diametrul de 33 cm, se pune deasupra gemul de clementine, se fac forme cu o scobitoare, după dorința, se coace 60 de minute la 185 grade C, cuptor cu gaz.
Se decupează cercuri care se ornează cu smantana împărțită în două, cate 100 ml, se pun deasupra bănuți de ciocolată neagră.
Se servesc cu gem de caise.
Intr-o parte din cantitatea de smantana, se pune mierea, in cealaltă dulceața de caise.
Poftă bună!
Prăjitura este foarte ușor de preparat, delicioasă!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici