Alivanca moldoveneasca

Portii
4
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
redusa
Alivanca moldoveneasca

Ingrediente

  • 500 g branza de vaci
  • 100 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • 4 oua
  • 2 cani iaurt de baut
  • 1 si 1/2 cani de gris
  • 2 linguri smantana 15% grasime
  • 1/2 cana faina de grau
  • sare

Mod de preparare

Intr-un bol, amestecam branza cu sarea si zaharul, adaugam ouale unul cate unul, punem iaurtul, smantana, vanilia, esenta, amestecam putin pana omogenizam toate ingredientele, iar la sfarsit punem grisul si faina, mai amestecam putin si transferam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Dam tava la cuptorul incins pana se rumeneste frumos deasupra!
Se serveste calda cu smantana sau iaurt!
Pofta buna!

Tips-uri:
1.Daca va place mai dulce, mai puteti adauga zahar.
2.Daca va place si cu putina branza sarata, puneti adauga la compozitie putina telemea de oi!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa