Preparare blat:
Se bat albusele spuma tare impreuna cu apa. Se adauga zaharul si se continua batutul pana cand se intaresc. Se adauga cate un galbenus, pe rand, coaja de lamaie si la sfarsit, faina.
Intr-o tava cu hartie cerata se toarna amestecul rezultat. Se coace 35 minute in cuptorul incalzit la 180 grade Celsius. Cand e gata, se desprinde hartia cerata si se taie in doua pe orizontala.
Pentru siropul 1 se fierb 10 minute cojile merelor cu apa. Se ia de pe foc si se adauga sucul lamaii si zaharul vaniat.
Pentru siropul 2 se fierb 5 minute visinele in apa si suc de lamaie. Se strecoara, iar visinele se vor folosi la decor.
Crema de mere se prepara punand untul intr-un vas pe foc mic. Cand e topit, se pune zaharul si se asteapta pana se dizolva. Se pun si merele rase (vasul e inca pe foc) si se fierb 7 minute. Amidonul se dizolva in sucul de mere si lamaie si se adauga la amestecul care fierbe. 1 minut se mai lasa pe foc, sa clocoteasca pe foc micut.
Pentru crema de vanilie se prepara budinca dupa instructiunile de pe plic.
Finalizarea: Prima parte din blat se insiropeaza cu siropul 1. Se pune crema calduta de mere dupa care se aseaza cealalta parte a blatului si se insiropeaza cu siropul 2, apoi se niveleaza budinca de vanilie calda.
Se orneaza cu visine.
Se serveste cu multa pofta!
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii