6 Componente 2 Deserturi

Complexitate
redusa
6 Componente 2 Deserturi

Ingrediente

  • Un blat de tort (chec, brownies etc)
  • 1 budinca de vanilie (sau ce va place in functie de blatul pe care il aveti)
  • capsuni (alte fructe dupa preferinte)
  • zahar (dupa indicatiile de pe cutia de budinca)
  • oua (dupa indicatiile de la cutia de budinca)
  • lapte (dupa indicatiile de pe cutie de budinca)

Mod de preparare

Deci se poate folosi un blat mai vechi sau se poate face unul nou, conditia este sa se coaca in forma rotunda (sau de chek) ca sa fie blatul mai inalt. Se poate folosi chek simplu sau doar un blat simplu, dupa cum va este dorinta. Al meu a fost o jumatate de blat ramas.

Am taiat capac, am scobit cu ajutorul unui cutit mijlocul blatului, in asa fel ca sa ramana marginile si fundul intregi. Resturile cazute le-am pus intr-o farfurie si le-am pus deoparte.

Am fiert budinca (dupa instructiouni, dar am pus ceva mai putin lapte decat trebuia ca sa aibe o consistenta mai inchegata). Am spalat si taiat capsunile si apoi am trecut la asamblarea prajiturii.

In scobitura blatului am pus niste capsuni taiate, deasupra niste budinca calda si din nou capsuni, am apasat putin sa se aseze bine crema si capsunile si am mai adaugat putina crema de budinca, am uns putin de tot marginile de sus a blatului ca sa se poate lipi bine capacul cand l-am atasat. Dupa asamblarea prajiturii am trecut la asamblarea celui de al doilea desert.

Am luat pahare mai mari si am aranjat in ele capsuni, resturi de blat de brownies (cazaturile puse deoparte) budinca, din nou capsuni, brownies, budinca si tot asa in straturi neuniforme, pana am terminat toate componentele.

Am dat la rece pentru cateva ore si, seara am servit desertul asta, la un pahar de vorba cu niste prieteni

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna
4
Conserve, muraturi

Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna

Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna
Supa de Marar cu Galuste
5
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie