Croissante cu unt - fragede si aromate

Invata sa faci croissante cu unt acasa! Descopera o reteta simpla si delicioasa pentru croissante fragede si aromate, perfecte pentru micul dejun sau gustare.

Croissante cu unt - fragede si aromate

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 300 g unt rece
  • 250 ml lapte
  • 50 g zahar
  • 20 g drojdie proaspata sau 7 g drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 1 ou (pentru uns)

Mod de preparare

Dizolva drojdia in laptele caldut impreuna cu o lingura de zahar. Lasa deoparte pentru 10 minute pana incepe sa se formeze spuma. Intr-un bol mare, combina faina cu sarea si restul de zahar. Adauga amestecul de drojdie si lapte si framanta pana obtii un aluat omogen. Acopera si lasa la dospit intr-un loc cald timp de 1 ora sau pana isi dubleaza volumul.

Intre timp, pune untul rece intre doua foi de hartie de copt si intinde-l cu sucitorul intr-un dreptunghi de aproximativ 20x20 cm. Pastreaza-l la frigider pana cand este necesar. Dupa ce aluatul a crescut, intinde-l pe o suprafata infainata intr-un dreptunghi de aproximativ 40x20 cm. Asaza untul in mijlocul aluatului, pliaza marginile aluatului peste unt astfel incat sa-l invelesti complet. Intinde aluatul cu unt intr-un dreptunghi de aproximativ 60x20 cm, apoi pliaza-l in trei (ca pe o scrisoare). Infasoara-l in folie alimentara si pune-l la frigider pentru 30 de minute.

Scoate aluatul din frigider si intinde-l din nou intr-un dreptunghi de 60x20 cm. Pliaca-l din nou in trei si pune-l la frigider pentru inca 30 de minute. Repeta aceasta operatiune de inca doua ori (deci in total vei face de 3 ori plierea si racirea). Dupa ultima racire, intinde aluatul intr-un dreptunghi mare, de aproximativ 0.5 cm grosime. Taie dreptunghiul in triunghiuri cu baza de 8-10 cm. Ruleaza fiecare triunghi de la baza catre varf, formand astfel croissantele. Asaza croissantele pe o tava tapetata cu hartie de copt, acopera-le si lasa-le la dospit pentru 1 ora sau pana cand isi dubleaza volumul. Preincalzeste cuptorul la 200°C. Bate oul si unge croissantele dospite cu acesta. Coace-le in cuptorul preincalzit pentru 15-20 de minute sau pana cand devin aurii si crocante. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita
Varza calita cu carnati de casa

Varza calita cu carnati de casa

Varza calita cu carnati de casa
Ciorba taraneasca de porc

Ciorba taraneasca de porc

Ciorba taraneasca de porc
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca - un desert imbietor
1
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Friptura pomana porcului
2
Fripturi

Friptura pomana porcului

Friptura pomana porcului
Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor
3
Garnituri

Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor

Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor
Gogosi umplute
5
Carte de bucate

Gogosi umplute

Descopera reteta perfecta de gogosi umplute! Afla cum sa pregatesti gogosi pufoase, cu umplutura delicioasa adaugata dupa...

Gogosi umplute
Parteneri
Cornulete cu mac de Craciun
Culinar.RO

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....

Cornulete cu mac de Craciun
Tort Diplomat
Gustos.RO

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat