Croissante cu unt - fragede si aromate

Invata sa faci croissante cu unt acasa! Descopera o reteta simpla si delicioasa pentru croissante fragede si aromate, perfecte pentru micul dejun sau gustare.

Croissante cu unt - fragede si aromate

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 300 g unt rece
  • 250 ml lapte
  • 50 g zahar
  • 20 g drojdie proaspata sau 7 g drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 1 ou (pentru uns)

Mod de preparare

Dizolva drojdia in laptele caldut impreuna cu o lingura de zahar. Lasa deoparte pentru 10 minute pana incepe sa se formeze spuma. Intr-un bol mare, combina faina cu sarea si restul de zahar. Adauga amestecul de drojdie si lapte si framanta pana obtii un aluat omogen. Acopera si lasa la dospit intr-un loc cald timp de 1 ora sau pana isi dubleaza volumul.

Intre timp, pune untul rece intre doua foi de hartie de copt si intinde-l cu sucitorul intr-un dreptunghi de aproximativ 20x20 cm. Pastreaza-l la frigider pana cand este necesar. Dupa ce aluatul a crescut, intinde-l pe o suprafata infainata intr-un dreptunghi de aproximativ 40x20 cm. Asaza untul in mijlocul aluatului, pliaza marginile aluatului peste unt astfel incat sa-l invelesti complet. Intinde aluatul cu unt intr-un dreptunghi de aproximativ 60x20 cm, apoi pliaza-l in trei (ca pe o scrisoare). Infasoara-l in folie alimentara si pune-l la frigider pentru 30 de minute.

Scoate aluatul din frigider si intinde-l din nou intr-un dreptunghi de 60x20 cm. Pliaca-l din nou in trei si pune-l la frigider pentru inca 30 de minute. Repeta aceasta operatiune de inca doua ori (deci in total vei face de 3 ori plierea si racirea). Dupa ultima racire, intinde aluatul intr-un dreptunghi mare, de aproximativ 0.5 cm grosime. Taie dreptunghiul in triunghiuri cu baza de 8-10 cm. Ruleaza fiecare triunghi de la baza catre varf, formand astfel croissantele. Asaza croissantele pe o tava tapetata cu hartie de copt, acopera-le si lasa-le la dospit pentru 1 ora sau pana cand isi dubleaza volumul. Preincalzeste cuptorul la 200°C. Bate oul si unge croissantele dospite cu acesta. Coace-le in cuptorul preincalzit pentru 15-20 de minute sau pana cand devin aurii si crocante. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara

Prajitura cu crema de lamaie este o combinatie rafinata intre prospețimea citricelor și dulceața delicată a cremei...

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara
Placinte cu salata, leurda si branza feta

Placinte cu salata, leurda si branza feta

Placinte cu salata, leurda si branza feta
Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu

Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu

Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu
Cele mai apreciate rețete
Chec cu ciocolata
1
Dulciuri

Chec cu ciocolata

Chec cu ciocolata
New York Cheesecake
2
Dulciuri

New York Cheesecake

New York Cheesecake
Macrou la gratar cu mamaliguta - un festin culinar
3
Mancaruri cu peste

Macrou la gratar cu mamaliguta - un festin culinar

Macrou la gratar cu mamaliguta - un festin culinar
Spirale cu nuca din aluat cu urda
4
Dulciuri

Spirale cu nuca din aluat cu urda

Spirale cu nuca din aluat cu urda
Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara

Prajitura cu crema de lamaie este o combinatie rafinata intre prospețimea citricelor și dulceața delicată a cremei...

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara
Parteneri
Desert prajitura cu capsuni
Culinar.RO

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa

Incearca reteta noastra de chec bicolor pufos, jumatate alb si jumatate cu cacao, acoperit cu o glazura fina de ciocolata. Un...

Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa