Prune Murate

Complexitate
redusa
Prune Murate

Ingrediente

  • -3 kg prune brumarii (bistrite)
  • Solutia, la 1 l apa:
  • -500 ml otet alimentar, de 9 grade
  • -250 g zahar sau miere
  • -1 lingurita scortisoara, bucate
  • -2-3 bucati cuisoare intregi
  • -10 g sare

Mod de preparare

Spalati bine prunele, scurgeti-le si puneti-le in borcanele spalate si sterilizate. Turneti solutia clocotita, legati si dati borcanele la dunst uscat, intre paturi, pana se racesc.

Solutia: puneti sa fiarba apa si otetul, adaugati restul ingredientelor si lasati pe foc, amestecand, pana se topeste zaharul si sarea. Mai dati cateva clocote si turneti fierbinte peste prunele din borcane.

Pentru a sti cata solutie sa preparati, turnati apa peste prunele din borcane, scurgeti-o si masurati-o. Calculati la cantitatea de lichid necesara, cata apa si cat otet aveti nevoie. Ca sa evit eventualele "situatii neplacute", eu desamburesc prunele si astfel le verific.

Puteti proceda si in alt mod:
La fiecare kilogram de prune puneti cate o aspirina pisata pe care o dizolvati in solutie, inainte de a o turna in borcane. Daca puneti aspirina, veti folosi mai putin otet si anume - 100 ml otet la 1 kg de prune.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
5
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Parteneri
Prajitura cu crema mascarpone, ciocolata si capsuni
Bucataras.RO

Prajitura cu crema mascarpone, ciocolata si capsuni

Prajitura cu crema mascarpone, ciocolata si capsuni
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola