Dulceata de Visine

Complexitate
redusa
Dulceata de Visine

Ingrediente

  • 2 kg de visine (cantarite fara samburi)
  • 2 kg de zahar

Mod de preparare

Se spala visinile si se curate de codite. Se scot samburii.

In vasul in care vor fierbe se aseaza un strat de visine, un strat de zahar, un strat de visine, un strat de zahar pana se termina ambele. Ultimul strat trebuie sa fie de zahar. Se lasa cateva ore pentru a iesi sucul din visine (se pot lasa si peste noapte, dar se tine in frigider).

Se pun apoi pe foc si se fierb pana cand siropul se ingroasa suficient. Din cand in cand puteti lua spuma care se formeaza deasupra dulcetii. Pentru a verifica daca siropul s-a ingrosat suficient, turnati cate o picatura pe o suprafata plana. Daca picatura isi pastreaza o forma sferica, atunci siropul este gata. Daca se aplatizeaza, dulceata mai trebuie fiarta.

Intre timp, se sterilizeaza 3 borcane de 800 g (se pun in cuptorul incins la 180 de grade pentru minim 30 de minute. Cuptorul se stinge cand se pun borcanele). Cand e gata dulceata se lasa un pic la racit, apoi se pune inca fierbinte in borcanele caldute. Se inchid capacele si se intorc cu capul in jos pentru 15 minute. Apoi, se aduc borcanele in pozitia corecta si se lasa la racit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Prajitura Fanta
2
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Clatite cu dulceata
Bucataras.RO

Clatite cu dulceata

Drept desert pe langa Sandwich Inedit propun aceste clatite cu dulceata...

Clatite cu dulceata
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola