Ingrediente
● ~ 5 kg de visine desamburite |
● ~ 4 kg de zahar |
Mod de preparare
Se spala visinele, se scot samburii (aici am avut un ajutor de nadejde dupa cum vedeti din fotografii). . . si in vasul in care fierbem dulceata punem un strat de visine unul de zahar.
De preferat e sa puneti maxim doua kg de visine in vas pentru a ramane cat de cat visinele intregi.
Se tin peste noapte sau cateva ore apoi se pun la foc mic pana ce siropul incepe sa se lege.
Daca vi se pare ca e prea mult sirop cum a fost la mine de exemplu puteti lua din el mai spre sfarsitul fierberii si astfel veti obtine si un sirop pe care il puteti bea cu apa minerala sau plata sau pur si simplu ca topping la inghetate sau clatite.
Se pune dulceata fierbinte in borcane se infileteaza capacul si borcanele se aseaza cu gura in jos pentru a obtine vidarea lor.
Se tin asa pana la racire completa.
Mai puteti incerca sa puneti deasupra fiecarui borcan inainte de a-l infileta cate o felie de lamiae si asa nu se formeaza crusta de mucegai peste iarna.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Dulceata de Visine" nu uita sa ii faci un review.
De preferat e sa puneti maxim doua kg de visine in vas pentru a ramane cat de cat visinele intregi.
Se tin peste noapte sau cateva ore apoi se pun la foc mic pana ce siropul incepe sa se lege.
Daca vi se pare ca e prea mult sirop cum a fost la mine de exemplu puteti lua din el mai spre sfarsitul fierberii si astfel veti obtine si un sirop pe care il puteti bea cu apa minerala sau plata sau pur si simplu ca topping la inghetate sau clatite.
Se pune dulceata fierbinte in borcane se infileteaza capacul si borcanele se aseaza cu gura in jos pentru a obtine vidarea lor.
Se tin asa pana la racire completa.
Mai puteti incerca sa puneti deasupra fiecarui borcan inainte de a-l infileta cate o felie de lamiae si asa nu se formeaza crusta de mucegai peste iarna.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Dulceata de Visine" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany