Coulis de capsuni

Postat pe: 27-05-2015
(0)

Ingrediente

• Garrone/Cherry/Martini rosu – 200 ml
• Capsuni – 800 g – 1 kg
• Cardamon boabe – 4 buc
• Anason stelat – 1 buc
• Baton de scortisoara – 1 buc
• Bobite de ienibahar – 4 buc
• Fulgi de chilly – 2 – 3 fulgi
• Coaja rasa de la o 1/2 portocala
• Pastaie de vanilie – 1/2 buc
• Zahar gelifiant – 150 g
• Otet cu ghimbir si miere – 50 ml
• Gellfix – 1/2 pachet

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
• Adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii de chilly si pastaia de vanilie intr-un infuzor;
• Adaugati Garrone/Cherry/Martini rosu impreuna cu otetul cu ghimbir si miere la redus, pe foc – tot aici in procesul de reductie, adaugati si infuzorul;
• Blendati bine capsunile cu ajutorul lui Breville Hand blender;
• In momentul in care lichidul s-a redus in proportie de 3/4 adaugati capsunile blendate si lasati-le sa fiarba la foc mic pana se mai incheaga (apa se va evapora, iar aroma se va simti mult mai intens) – nu uitati sa amestecati din cand in cand in ele ca sa evitati lipirea;
• Spre sfarsit adaugati zaharul gelifiant si gellfix-ul si incorporati-le bine pana se dizolva;
• Opriti focul si lasati coulis-ul sa se raceasca;
• Odata racit, puneti-l in frigider si serviti-l dupa cca 3-4 ore – este senzational dimineata, pe un sandwich, un croissant sau atunci cand doriti sa decorati un tort;
Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Coulis de capsuni" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Coulis de capsuni