Castraveti in otet (bulgaresti)

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Castraveti in otet (bulgaresti)

Ingrediente

  • 12 kg castraveti
  • 23 borcane cu capac (800-900 ml)
  • sare de muraturi (23 lingurite cu varf)
  • zahar(46 lingurite)
  • otet cca 1,4 l
  • 4-5 cepe
  • 2 morcovi
  • boabe de mustar
  • piper boabe

Mod de preparare

Castravetii ii spalam si ii lasam la scurs.
Curatam si spalam ceapa si morcovul.Ceapa o taiem solzisori iar morcovul rondele.
Asezam castravetii in borcan si adaugam ceapa si morcov.La fiecare borcan punem o lingurita de sare, 2 lingurite de zahar si 60 ml otet(4-5 linguri ).Adaugam cate o lingurita cu boabe de mustar si 7-8 boabe piper. Completam cu apa si sigilam borcanele. Le punem la fiert in vase mai mari pe fundul carora punem mai multe straturi de hartie. Le fierbem cca 15-20 minute, pana castravetii isi schimba culoarea .Ii lasam sa se raceasca in apa in care au fiert si ii depozitam in beci sau camara.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa