Boabe de Porumb in Lapte, Conservate Pentru Iarna

Complexitate
redusa
Boabe de Porumb in Lapte, Conservate Pentru Iarna

Ingrediente

  • - stiuleti de porumb, in lapte
  • - sare grunjoasa (1 lingura rasa la 2 l apa)
  • - zahar (2 linguri la 2 l apa)

Mod de preparare

Curatati stiuletii de porumb de panusele si mustati. Desprindeti boabele de pe stiuleti. Porumbul trebuie sa fie neaparat in lapte.
Acest lucru este putin mai laborios din toata reteta.

Ca sa va usurati munca procedati astfel: scoateti de la un capat la altul, pe lungimea stiuletelui, 3 randuri de boabe, cu ajutorul varfului ascutit al unui cutit. Apoi, cu degetul mare de la mana, desprindeti de pe stiulete boabele, pe randuri, orientandu-i spre partea goala.

Fierbeti-i pe jumatate, intr-o oala, in apa clocotita, cat sa-i acopere bine, impreuna cu sarea si zaharul, apoi scurgeti-i.

Masurati apa pe care o puneti la fiert pentru a pastra proportia la sare si zahar.

Lasati boabele la racit, apoi portionati-le in pungi rezistente, cel mai bine folositi pungile care au sistem de inchidere. Eu nu am gasit si am folosit cate 2 pungi/portie.

Aplatizati continutul, eliminand cat mai mult aer (sau vidati), datati-le si puneti pungile in congelator, separate (adica sa nu fie cladite una peste alta) pana a doua zi, ca sa se congeleze bine.

Apoi, organizati-le in congelator, cum doriti.

Porumbul se poate conserva astfel, pana la un an.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa