Sirop din Flori de Papadie

Complexitate
redusa
Sirop din Flori de Papadie

Ingrediente

  • de 2 ori cate 2 pumni plini de flori de papadie
  • 1 litru de apa
  • 1 kg zahar nerafinat (eu am pus doar 750 gr si se simte diferenta, de regula pun cam 900 gr)
  • 1/2 lamai
  • feliute de portocala (optional)

Mod de preparare

Primavara cand papadia este cruda se pregateste siropul asta. De regula eu adun florile papadiei dimineata pe la ora 10 si nu mai tarziu de 12 la pranz. Atunci este timpul optim de recoltat.
Florile le pun in apa rece, le limpezesc de praf si alte impuritati.

Se pun apoi intr-un litru de apa rece si se pun la fiert. Dupe ce a dat apa in clocot se stinge focul si sa lasa acolo pana a doua zi.

Se scot florile, se scurg, se storc bine cu ambele maini si in sucul rezultat se pune zaharul nerafinat precum si jumatatea de lamaia feliata. Daca lamaia a fost tratata chimic se taie coaja, daca este culeasa direct din pom se lasa cu coaja cu tot (sau daca este bio/organic)

Se pune la fiert, focul trebuie sa fie foarte mic, nu se pune capac. In felul asta apa se evapora incet fara a fierbe.

Siropul se lasa la racit odata, maximum de doua ori, pentru a i se stabili consistenta.
Nu are voie sa devina nici prea gros pentru ca se va zaharisi in timp dar nici prea subtire caci va incepe sa fermenteze dupa un timp. Trebuie sa aibe o consistenta mai vascoasa.
Asa cum am mai spus se consuma la micul dejun pe paine unsa cu unt in locul gemului sau a mierii de albine, sau la clatite sau waffels. Se pot indulci si alte mancaruri usoare cu siropul asta.

Nota: la preparare eu am folosit lamai si felii de portocale uscate de mine, nu din cele proaspete ... daca aveti asa ceva se pot folosi cu succes

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Chec cu cirese - desert pentru toata familia

Chec cu cirese - desert pentru toata familia

Checul cu cirese este un desert delicios si usor de preparat, ideal pentru zilele de vara. Cu un aluat pufos si aromat,...

Chec cu cirese - desert pentru toata familia
Supa crema de ciuperci - foarte aromata

Supa crema de ciuperci - foarte aromata

Aceasta supa crema de ciuperci este perfecta in orice moment al zilei, fiind reconfortanta si plina de aroma!

Supa crema de ciuperci - foarte aromata
Lipii Naan - painici indiene pufoase si delicioase

Lipii Naan - painici indiene pufoase si delicioase

Lipia Naan este un fel de paine rotunda, pufoasa, care este populara în bucataria indiana si subcontinentul indian in...

Lipii Naan - painici indiene pufoase si delicioase
Cele mai apreciate rețete
Chec marmorat
1
Dulciuri

Chec marmorat

Chec marmorat
Amandine III
3
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Papricas de Cartofi cu Pui
4
Mancaruri cu carne

Papricas de Cartofi cu Pui

Papricas de Cartofi cu Pui
Chec tigrat
5
Dulciuri

Chec tigrat

Chec tigrat
Parteneri
Tort cu mousse de ciocolata si aroma de portocale
Bucataras.RO

Tort cu mousse de ciocolata si aroma de portocale

Pentru ca ador sa fac si sa ofer torturi pentru cei dragi, de data asta am sarbatorit un bun prieten de familie. Am ales sa...

Tort cu mousse de ciocolata si aroma de portocale
Mini tarte cu ciocolata si capsuni
Culinar.RO

Mini tarte cu ciocolata si capsuni

Deserturi de vara Aceste minitarte sunt usor de preparat, foarte delicioase si foarte frumusele. Am cautat mai multe retete...

Mini tarte cu ciocolata si capsuni
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
Gustos.RO

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia