Sirop din Flori de Papadie

Complexitate
redusa
Sirop din Flori de Papadie

Ingrediente

  • de 2 ori cate 2 pumni plini de flori de papadie
  • 1 litru de apa
  • 1 kg zahar nerafinat (eu am pus doar 750 gr si se simte diferenta, de regula pun cam 900 gr)
  • 1/2 lamai
  • feliute de portocala (optional)

Mod de preparare

Primavara cand papadia este cruda se pregateste siropul asta. De regula eu adun florile papadiei dimineata pe la ora 10 si nu mai tarziu de 12 la pranz. Atunci este timpul optim de recoltat.
Florile le pun in apa rece, le limpezesc de praf si alte impuritati.

Se pun apoi intr-un litru de apa rece si se pun la fiert. Dupe ce a dat apa in clocot se stinge focul si sa lasa acolo pana a doua zi.

Se scot florile, se scurg, se storc bine cu ambele maini si in sucul rezultat se pune zaharul nerafinat precum si jumatatea de lamaia feliata. Daca lamaia a fost tratata chimic se taie coaja, daca este culeasa direct din pom se lasa cu coaja cu tot (sau daca este bio/organic)

Se pune la fiert, focul trebuie sa fie foarte mic, nu se pune capac. In felul asta apa se evapora incet fara a fierbe.

Siropul se lasa la racit odata, maximum de doua ori, pentru a i se stabili consistenta.
Nu are voie sa devina nici prea gros pentru ca se va zaharisi in timp dar nici prea subtire caci va incepe sa fermenteze dupa un timp. Trebuie sa aibe o consistenta mai vascoasa.
Asa cum am mai spus se consuma la micul dejun pe paine unsa cu unt in locul gemului sau a mierii de albine, sau la clatite sau waffels. Se pot indulci si alte mancaruri usoare cu siropul asta.

Nota: la preparare eu am folosit lamai si felii de portocale uscate de mine, nu din cele proaspete ... daca aveti asa ceva se pot folosi cu succes

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
2
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
3
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
4
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
5
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Parteneri
Tochitura dunareana
Bucataras.RO

Tochitura dunareana

Nu foarte multa lume agreeaza rinichii in mancare datorita mirosului lor specific, insa daca sunt bine pregatiti mirosul va...

Tochitura dunareana
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti