Sirop din Flori de Papadie

Complexitate
redusa
Sirop din Flori de Papadie

Ingrediente

  • de 2 ori cate 2 pumni plini de flori de papadie
  • 1 litru de apa
  • 1 kg zahar nerafinat (eu am pus doar 750 gr si se simte diferenta, de regula pun cam 900 gr)
  • 1/2 lamai
  • feliute de portocala (optional)

Mod de preparare

Primavara cand papadia este cruda se pregateste siropul asta. De regula eu adun florile papadiei dimineata pe la ora 10 si nu mai tarziu de 12 la pranz. Atunci este timpul optim de recoltat.
Florile le pun in apa rece, le limpezesc de praf si alte impuritati.

Se pun apoi intr-un litru de apa rece si se pun la fiert. Dupe ce a dat apa in clocot se stinge focul si sa lasa acolo pana a doua zi.

Se scot florile, se scurg, se storc bine cu ambele maini si in sucul rezultat se pune zaharul nerafinat precum si jumatatea de lamaia feliata. Daca lamaia a fost tratata chimic se taie coaja, daca este culeasa direct din pom se lasa cu coaja cu tot (sau daca este bio/organic)

Se pune la fiert, focul trebuie sa fie foarte mic, nu se pune capac. In felul asta apa se evapora incet fara a fierbe.

Siropul se lasa la racit odata, maximum de doua ori, pentru a i se stabili consistenta.
Nu are voie sa devina nici prea gros pentru ca se va zaharisi in timp dar nici prea subtire caci va incepe sa fermenteze dupa un timp. Trebuie sa aibe o consistenta mai vascoasa.
Asa cum am mai spus se consuma la micul dejun pe paine unsa cu unt in locul gemului sau a mierii de albine, sau la clatite sau waffels. Se pot indulci si alte mancaruri usoare cu siropul asta.

Nota: la preparare eu am folosit lamai si felii de portocale uscate de mine, nu din cele proaspete ... daca aveti asa ceva se pot folosi cu succes

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti
Muschi de porc in crusta de nuci

Muschi de porc in crusta de nuci

Muschi de porc in crusta de nuci
Haiose

Haiose

Haiose
Cele mai apreciate rețete
Salata de boeuf (pentru Craciun)
1
Aperitive

Salata de boeuf (pentru Craciun)

Salata de boeuf (pentru Craciun)
Piersici
2
Dulciuri

Piersici

Piersici
Braduti dulci
3
Dulciuri

Braduti dulci

Braduti dulci
Prajitura Sau Rulada cu Mere
4
Dulciuri

Prajitura Sau Rulada cu Mere

Prajitura Sau Rulada cu Mere
Prajitura Tosca
5
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Parteneri
Crumble cu fructe de padure si merdenchi (fara zahar)
Bucataras.RO

Crumble cu fructe de padure si merdenchi (fara zahar)

Merdenchi este o peltea de must alb, fiarta pana se leaga ca un sirop gros. Eu am folosit si la la alta reteta si sunt pur si...

Crumble cu fructe de padure si merdenchi (fara zahar)
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post