Dulceata din trandafiri

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 1 kg zahar
  • 750 ml apa
  • 250g petale de trandafiri cu partile albe taiate
  • jumatate lingurita sare de lamaie
  • zeama de la 1 lamaie

Mod de preparare

Se pune la fiert zaharul cu apa si cu zeama de lamaie, pana ce se leaga bine.
In timpul fiertului, se strange cu lingura spuma care se formeaza, pana cand siropul se curata bine.

In timpul cat se leaga zaharul, se pun peste petalele de trandafiri sarea de lamaie si se framanta bine cu mana. Cand siropul s-a legat, se pun petalele de trandafir astfel pregatite si se lasa sa fiarba.

Se pune in borcane dupa ce s-a racit bine.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate