Dulceata de trandafiri

Portii
6
Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Dulceata de trandafiri

Ingrediente

  • Pentru o portie de dulceata:
  • 125 flori de trandafiri de dulceata
  • 1 kg zahar
  • 1 lamaie
  • 200 ml apa
  • 1 plic sare de lamaie

Mod de preparare

Folosim doar petalele de trandafiri pe care le clatim cu apa rece, le lasam sa se scurga de apa si le punem intr-un vas, peste care vom adauga sarea de lamaie. Frecam foarte bine petalele cu sarea pana se zdrobesc bine.
Intr-o oala cu fund dublu, punem zaharul si apa la fiert si, cand zaharul s-a topit si clocoteste, punem petalele de trandafiri zdrobite si lasam sa fiarba la foc iute. Intre timp, taiem o lamaie cubulete si o punem in oala, la fiert, fierbem bine timp de 30 de minute, apoi oprim focul si punem dulceata in borcane curate si uscate, le infiletam si le punem sub plapuma, la cald, pentru circa 24 de ore.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)