Folosim doar petalele de trandafiri pe care le clatim cu apa rece, le lasam sa se scurga de apa si le punem intr-un vas, peste care vom adauga sarea de lamaie. Frecam foarte bine petalele cu sarea pana se zdrobesc bine.
Intr-o oala cu fund dublu, punem zaharul si apa la fiert si, cand zaharul s-a topit si clocoteste, punem petalele de trandafiri zdrobite si lasam sa fiarba la foc iute. Intre timp, taiem o lamaie cubulete si o punem in oala, la fiert, fierbem bine timp de 30 de minute, apoi oprim focul si punem dulceata in borcane curate si uscate, le infiletam si le punem sub plapuma, la cald, pentru circa 24 de ore.
Pofta buna!
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustUn pranz rapid si bun! #gatescpentruocarte
Pulpe de pui la tigaieDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii