Folosim doar petalele de trandafiri pe care le clatim cu apa rece, le lasam sa se scurga de apa si le punem intr-un vas, peste care vom adauga sarea de lamaie. Frecam foarte bine petalele cu sarea pana se zdrobesc bine.
Intr-o oala cu fund dublu, punem zaharul si apa la fiert si, cand zaharul s-a topit si clocoteste, punem petalele de trandafiri zdrobite si lasam sa fiarba la foc iute. Intre timp, taiem o lamaie cubulete si o punem in oala, la fiert, fierbem bine timp de 30 de minute, apoi oprim focul si punem dulceata in borcane curate si uscate, le infiletam si le punem sub plapuma, la cald, pentru circa 24 de ore.
Pofta buna!
Eram in pana de idei zilele acestea, nu mai stiam ce sa mai gatesc pentru ai mei. Parca pregatisem de toate, parca ne-am...
Mancare de pipote cu ceapa verde si ardei la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiuneNe place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mere
Comentarii