Sa conservam tarhonul avem mai multe posibilitati.
1. Se spala bine crengutele de tarhon, se pun la uscat si se pastreaza in pungute de hartie sau panza.
2. Se spala, se zvanta si apoi le pastram in pungi de nailon in congelator.
A 3-a varianta care e placul inimii mele e metoda conservarii cu otet pastrandu-si foarte bine aroma. Bine ar fi sa il conservam primavara cand mladitele sunt tinere, dar . . . e primit si toamna.
Sa trecem la procedeul deloc complicat. Spalam crengutele de tarhon, rupem frunzele si le tocam nu foarte marunt. Asezam frunzele intr-un borcan si peste turnam otet cat sa acopere bine frunzele. Capsam borcanul si il punem la pastrat. Astfel tarhonul se conserva ani de zile, iar daca otetul scade se poate completa.
Sare nu adaugam caci inchide frunzele de tarhon la culoare.
https://www.bucataras.ro/retete/tocana-banateana-cu-carne-de-porc-si-galuste-86014.html Retete inspirate de toamna
Tocana banateana cu galuste si carne de porcInainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilieReteta de covrigi turcesti cu susan- Simit. Covrigi turcesti cu susan - Simit reteta simpla si usor de preparat. Reteta de...
Covrigi turcesti cu susan - Simit
Comentarii