Agurida cu Perje

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Perje 5 kg

Mod de preparare

Culegem atatea perje cate avem nevoie le alegem de frunze si de codite.

La culesul lor trebuie marcat faptul ca alegem tot fructul care nu duce spre parg dar nici catre prea crud.
Le punem la fiert 2 ore pana ce cade carnea de pe samburi. Lasam sa se raceasca si pregatim un vas in care sa strecuram zeama obtinuta prin firerbere si sa separam cojile si samburii de pulpa propriuzisa.

Toata zeama cu pulpa o punem in borcane cu capac sau sticle de sticla si capsam, , dupa care intrun cazan dam apa in clocot si sterilizam timp de 25 minute. Racirea se face in timp indelungat, 2-3 zile dupa care se depoziteaza pentru iarna in camara.
Acest produs deserveste la acrirea ciorbelor care mai de care mai sofisticate, intrun mod natural si biologic.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici