Culegem atatea perje cate avem nevoie le alegem de frunze si de codite.
La culesul lor trebuie marcat faptul ca alegem tot fructul care nu duce spre parg dar nici catre prea crud.
Le punem la fiert 2 ore pana ce cade carnea de pe samburi. Lasam sa se raceasca si pregatim un vas in care sa strecuram zeama obtinuta prin firerbere si sa separam cojile si samburii de pulpa propriuzisa.
Toata zeama cu pulpa o punem in borcane cu capac sau sticle de sticla si capsam, , dupa care intrun cazan dam apa in clocot si sterilizam timp de 25 minute. Racirea se face in timp indelungat, 2-3 zile dupa care se depoziteaza pentru iarna in camara.
Acest produs deserveste la acrirea ciorbelor care mai de care mai sofisticate, intrun mod natural si biologic.
Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....
Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfectaPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateChec cu portocale si caise uscate, o reteta aromata si delicioasa, perfecta pentru desert sau gustari.Gustul proaspat de...
Chec cu portocale si caise uscate - o reteta aromata si delicioasaUn chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...
Chec cu portocaleIncearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Comentarii