Clatite americane pufoase - reteta simpla si rapida

Reteta simpla si rapida pentru clatite americane pufoase. Descopera cum sa prepari clatite delicioase, perfecte pentru micul dejun sau desert.

Clatite americane pufoase - reteta simpla si rapida

Ingrediente

  • 200 g faina
  • 250 ml lapte
  • 2 oua
  • 50 g unt topit
  • 1 lingura zahar
  • 1 pliculet praf de copt (10 g)
  • 1 praf de sare
  • Esenta de vanilie (optional)

Mod de preparare

Intr-un bol mare, amesteca faina, zaharul, praful de copt si sarea. Intr-un alt bol, bate ouale, adauga laptele si untul topit. Daca folosesti esenta de vanilie, adaug-o acum. Toarna amestecul umed peste cel uscat si amesteca usor cu un tel sau o spatula pana cand ingredientele sunt combinate. Nu amesteca prea mult; este in regula daca mai sunt cateva cocoloase mici in aluat. Incalzeste o tigaie antiaderenta la foc mediu.

Poti unge tigaia cu putin unt sau ulei, desi daca tigaia este de buna calitate, acest pas poate fi omis. Toarna un polonic mic de aluat in tigaie pentru fiecare clatita. Gateste pana cand apar bule la suprafata si marginile incep sa se usuce, apoi intoarce clatita pe cealalta parte si gateste inca 1-2 minute, pana devine aurie. Serveste clatitele cu sirop de artar, fructe, frisca sau orice alte toppinguri preferate.
Daca ti-a placut reteta noastra, te invitam sa incerci si lte retete, la fel de delicioase: banana si oua pentru un pancake, clatite cu dovlecei sau pancake mic-dejun cu nuci, miere si banane

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)