Reteta simpla si rapida pentru clatite americane pufoase. Descopera cum sa prepari clatite delicioase, perfecte pentru micul dejun sau desert.
Intr-un bol mare, amesteca faina, zaharul, praful de copt si sarea. Intr-un alt bol, bate ouale, adauga laptele si untul topit. Daca folosesti esenta de vanilie, adaug-o acum. Toarna amestecul umed peste cel uscat si amesteca usor cu un tel sau o spatula pana cand ingredientele sunt combinate. Nu amesteca prea mult; este in regula daca mai sunt cateva cocoloase mici in aluat. Incalzeste o tigaie antiaderenta la foc mediu.
Poti unge tigaia cu putin unt sau ulei, desi daca tigaia este de buna calitate, acest pas poate fi omis. Toarna un polonic mic de aluat in tigaie pentru fiecare clatita. Gateste pana cand apar bule la suprafata si marginile incep sa se usuce, apoi intoarce clatita pe cealalta parte si gateste inca 1-2 minute, pana devine aurie. Serveste clatitele cu sirop de artar, fructe, frisca sau orice alte toppinguri preferate.
Daca ti-a placut reteta noastra, te invitam sa incerci si lte retete, la fel de delicioase: banana si oua pentru un pancake, clatite cu dovlecei sau pancake mic-dejun cu nuci, miere si banane
Pofta buna!
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii