Choux cu crema de vanilie este un desert fin si aerat, format din coji usoare de aluat oparit umplute cu o crema vanilata pufoasa. Arata elegant, se fac surprinzator de usor si sunt perfecte pentru platouri festive sau pentru un rasfat de weekend.
Pune apa cu untul si sarea la fiert. Adauga faina toata odata si amesteca pana se formeaza un aluat compact. Lasa sa se racoreasca, apoi incorporeaza ouale pe rand. Formeaza choux-uri pe tava si coace-le la 200°C, apoi redu la 180°C pana devin aurii. Pentru crema, fierbe laptele cu vanilia. Bate galbenusurile cu zaharul si amidonul, apoi toarna laptele fierbinte peste ele. Pune crema pe foc pana se ingroasa, apoi lasa la racit si, optional, adauga untul. Taie capacelul choux-urilor, umple-le cu crema si pudreaza cu zahar.


Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...
Salata de fasole alba cu legume
Comentarii