Cheesecake fin si racoros, cu branza de vaci, lamaie si vanilie, pe o baza crocanta de biscuiti. Desert simplu, elegant si plin de confort.
Am descoperit acest cheesecake intr-o sambata ploioasa. Aveam branza de vaci in frigider si chef de ceva bun. Mirosul de vanilie si blat copt s-a imprastiat in casa si, pentru o clipa, totul s-a linistit. E un desert simplu, fara pretentii, dar atat de reconfortant incat devine un ritual. E genul acela de prajitura care nu are nevoie de glazura, fructe sau decoruri spectaculoase ca sa impresioneze. O felie simpla, cremoasa si racoroasa de cheesecake cu branza de vaci iti aduce linistea intr-o dupa-amiaza agitata. Are textura catifelata, gust delicat de vanilie si lamaie si o baza crocanta care leaga totul laolalta.
Haide sa vedem impreuna cum se face:
Sfarama biscuitii si amesteca-i cu untul topit. Intinde compozitia intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt si preseaza bine. Da forma la frigider 15-20 de minute. Intr-un bol incapator, amesteca branza de vaci cu smantana, zaharul, ouale, vanilia, faina si coaja de lamaie. Bate usor pana devine o compozitie cremoasa si lucioasa. Toarna amestecul peste blat si coace la 160°C, timp de 50-60 de minute. Marginile trebuie sa fie ferme, iar mijlocul sa tremure usor cand misti tava. Lasa-l sa se raceasca lent, cu usa cuptorului intredeschisa. Dupa ce s-a racit complet, tine cheesecake-ul cateva ore la frigider (ideal peste noapte). Se taie perfect si are o textura matasoasa, usoara, cu aroma subtila de lamaie.
Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromateBorsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoarePaste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii