Briose pufoase cu ciocolata si cacao - ideale pentru orice ocazie

Briose pufoase cu ciocolata, perfecte pentru un desert rapid si delicios. Aceasta reteta simpla te invata cum sa pregatesti briose aromate cu ciocolata, ideale pentru orice ocazie.

Briose pufoase cu ciocolata  si cacao - ideale pentru orice ocazie

Ingrediente

  • 200 g faina
  • 50 g cacao pudra
  • 150 g zahar
  • 1 pliculet praf de copt (10 g)
  • 100 g ciocolata neagra sau cu lapte, tocata marunt
  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • Un praf de sare

Mod de preparare

Preincalzeste cuptorul la 180°C si pregateste o tava pentru briose, punand hartiute speciale in forme. Intr-un bol mare, cerne faina, cacaua, praful de copt si sarea. Adauga zaharul si bucatile de ciocolata si amesteca bine. Intr-un alt bol, bate ouale impreuna cu laptele, uleiul si extractul de vanilie. Toarna amestecul de ingrediente umede peste cel de ingrediente uscate. Amesteca usor, doar pana cand ingredientele sunt combinate.

Evita sa amesteci prea mult, pentru a obtine briose pufoase. Imparte compozitia in formele de briose, umplandu-le aproximativ 3/4 din capacitate. Coace briosele in cuptorul preincalzit timp de 18-20 de minute sau pana cand o scobitoare introdusa in centru iese curata. Lasa briosele sa se raceasca in tava pentru cateva minute, apoi transfera-le pe un gratar pentru a se raci complet. Serveste briosele simple sau cu un topping de ciocolata topita sau crema de vanilie. Aceste briose cu ciocolata sunt perfecte pentru un desert rapid si delicios!

Daca v-a placut aceasta reteta, atunci va invitam sa descoperiti si altele: briose cu ciocolata - dulci si delicioase, briose cu banane si ciocolata sau briose cu aroma de vanilie
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Mere
1
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Prajitura rasturnata cu visine si caise
3
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
4
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
5
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Parteneri
Desert prajitura Dobos
Bucataras.RO

Desert prajitura Dobos

  Oare este un lucru normal să realizezi că nu ai făcut niciodată prăjitura ta preferată? haha:)). Am făcut...

Desert prajitura Dobos
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti