Briose cu ciocolata - dulci si delicioase

Reteta simpla pentru briose pufoase cu ciocolata. Descopera cum sa pregatesti aceste delicii rapid, folosind ingrediente de baza. Pofta buna!

Briose cu ciocolata - dulci si delicioase

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 150 g zahar
  • 2 oua
  • 120 ml lapte
  • 100 g unt topit
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 150 g picaturi sau bucatele de ciocolata

Mod de preparare

Pregateste cuptorul: Preincalzeste cuptorul la 180°C si pregateste o tava pentru briose cu hartii de briose. Intr-un bol mare, amesteca faina, zaharul, praful de copt si praful de sare. Intr-un alt bol, bate ouale, adauga laptele, untul topit si esenta de vanilie. Amesteca bine pana se omogenizeaza. Toarna amestecul de ingrediente umede peste cel de ingrediente uscate si amesteca usor pana cand toate ingredientele sunt incorporate.

Nu amesteca prea mult, aluatul trebuie sa fie usor grunjos. Adauga picaturile de ciocolata in aluat si amesteca usor pentru a le distribui uniform. Umple fiecare forma de briosa pana la aproximativ 3/4 din capacitate cu aluat. Pune tava in cuptorul preincalzit si coace pentru 18-20 de minute sau pana cand briosele sunt aurii si trec testul scobitorii (o scobitoare introdusa in centru trebuie sa iasa curata). Lasa briosele sa se raceasca in tava pentru 5 minute, apoi transfera-le pe un gratar pentru a se raci complet.

Daca ti-a placut reteta noastra, te invitam sa descoperi si alte retete, la fel de delicioase: briose cu afine - reteta de briose pufoase, briose cu gem de gutui si frisca sau briose delicioase cu vanilie si picaturi de ciocolata

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc