Reteta simpla pentru briose pufoase cu ciocolata. Descopera cum sa pregatesti aceste delicii rapid, folosind ingrediente de baza. Pofta buna!
Pregateste cuptorul: Preincalzeste cuptorul la 180°C si pregateste o tava pentru briose cu hartii de briose. Intr-un bol mare, amesteca faina, zaharul, praful de copt si praful de sare. Intr-un alt bol, bate ouale, adauga laptele, untul topit si esenta de vanilie. Amesteca bine pana se omogenizeaza. Toarna amestecul de ingrediente umede peste cel de ingrediente uscate si amesteca usor pana cand toate ingredientele sunt incorporate.
Nu amesteca prea mult, aluatul trebuie sa fie usor grunjos. Adauga picaturile de ciocolata in aluat si amesteca usor pentru a le distribui uniform. Umple fiecare forma de briosa pana la aproximativ 3/4 din capacitate cu aluat. Pune tava in cuptorul preincalzit si coace pentru 18-20 de minute sau pana cand briosele sunt aurii si trec testul scobitorii (o scobitoare introdusa in centru trebuie sa iasa curata). Lasa briosele sa se raceasca in tava pentru 5 minute, apoi transfera-le pe un gratar pentru a se raci complet.
Daca ti-a placut reteta noastra, te invitam sa descoperi si alte retete, la fel de delicioase: briose cu afine - reteta de briose pufoase, briose cu gem de gutui si frisca sau briose delicioase cu vanilie si picaturi de ciocolata
Pofta buna!
Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorCum pot sa va descriu eu aceasta prajitura? Nu as vrea sa spun prea multe, nu ca nu merita, dar e prea grozava ca sa ma...
Prajitura cu nuca si crema de ciocolata albaDescopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Comentarii