Zama cu `Cici`

Complexitate
redusa
Zama cu `Cici`

Ingrediente

  • pentru Zama:
  • fasole boabe (la ochi, fiecare pune la fiert cat doreste )
  • 1-2 morcovi
  • 1 patrunjel radacina
  • 1 ceapa intreaga
  • sare dupa gust
  • Necesare pentru Cici :
  • 200 gr faina (am folosit eu ptr cantitatea de supa ce am avut-o)
  • 1 ou
  • sare
  • 2 cartofi mai mici
  • (Cicii se pot face si fara ou daca doriti sa fie zama de post)

Mod de preparare

Punem fasolea inainte cu o seara inainte la inmuiat si a doua zi il punem la fiert impreuna cu 1-2 morcovi, 1 patrunjel, despicati. Punem si o ceapa alaturi de aceste legume si saram dupa gust cu sare. Asa, pana aici a fost usor.

Acum trecem sa facem cicii ptr zama. Si uite cum i-am facut eu, cartofii i-am curatat si i-am fiert in apa cu sare apoi i-am zdrobit cu furculita. Intr-un vas am pus faina, am adaugat si 1 ou intreg si cartofii zdrobiti si sare dupa gust. Am framantat un pic aluatul pana s-a omogenizat apoi am rupt bucatele de aluat pe care le-am facut bastonase lungi si mai subtiri ( ele in zeama se mai umfla) si apoi le taiem la ce marime dorim sa fie acesti cici.

Le lasam deoparte pe un prosop si ne intoarcem la fasole.
Cand fasolea e fiarta, se strecoara zeama in care a fiert intr-o oala(fasolea o putem face iahnie sau frecata), morcovii din el ii taiem rondele si ii adaugam la supa. Cand supa incepe sa dea in clocot adaugam si "cicii" si lasam sa fiarba 2- 3 minute la foc mic. Se potriveste de gust cu sare, delikat, 1 lingura de patrunjel verde tocat si cine doreste poate sa puna si rondele de ardei iute.
Aceasta supa, ori zama cum se mai zice prin partile Bihorului se
pregateste mai ales in regiunea din jurul Marghitei ca mancare de post. De obicei se prepara cand se fierbe fasolea uscata,
mai ales in zilele de vineri cand tot omul posteste. Haideti sa vedem ce a reusit romanul nostru sa faca cu zama de pe fasolea uscata( Mentionez ca eu am ou in "cici" ).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa