Ingrediente
● pentru Zama: |
● fasole boabe (la ochi, fiecare pune la fiert cat doreste ) |
● 1-2 morcovi |
● 1 patrunjel radacina |
● 1 ceapa intreaga |
● sare dupa gust |
● Necesare pentru Cici : |
● 200 gr faina (am folosit eu ptr cantitatea de supa ce am avut-o) |
● 1 ou |
● sare |
● 2 cartofi mai mici |
● (Cicii se pot face si fara ou daca doriti sa fie zama de post) |
Mod de preparare
Punem fasolea inainte cu o seara inainte la inmuiat si a doua zi il punem la fiert impreuna cu 1-2 morcovi, 1 patrunjel, despicati. Punem si o ceapa alaturi de aceste legume si saram dupa gust cu sare. Asa, pana aici a fost usor.
Acum trecem sa facem cicii ptr zama. Si uite cum i-am facut eu, cartofii i-am curatat si i-am fiert in apa cu sare apoi i-am zdrobit cu furculita. Intr-un vas am pus faina, am adaugat si 1 ou intreg si cartofii zdrobiti si sare dupa gust. Am framantat un pic aluatul pana s-a omogenizat apoi am rupt bucatele de aluat pe care le-am facut bastonase lungi si mai subtiri ( ele in zeama se mai umfla) si apoi le taiem la ce marime dorim sa fie acesti cici.
Le lasam deoparte pe un prosop si ne intoarcem la fasole.
Cand fasolea e fiarta, se strecoara zeama in care a fiert intr-o oala(fasolea o putem face iahnie sau frecata), morcovii din el ii taiem rondele si ii adaugam la supa. Cand supa incepe sa dea in clocot adaugam si "cicii" si lasam sa fiarba 2- 3 minute la foc mic. Se potriveste de gust cu sare, delikat, 1 lingura de patrunjel verde tocat si cine doreste poate sa puna si rondele de ardei iute.
Aceasta supa, ori zama cum se mai zice prin partile Bihorului se
pregateste mai ales in regiunea din jurul Marghitei ca mancare de post. De obicei se prepara cand se fierbe fasolea uscata,
mai ales in zilele de vineri cand tot omul posteste. Haideti sa vedem ce a reusit romanul nostru sa faca cu zama de pe fasolea uscata( Mentionez ca eu am ou in "cici" ). Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Zama cu `Cici`" nu uita sa ii faci un review.
Acum trecem sa facem cicii ptr zama. Si uite cum i-am facut eu, cartofii i-am curatat si i-am fiert in apa cu sare apoi i-am zdrobit cu furculita. Intr-un vas am pus faina, am adaugat si 1 ou intreg si cartofii zdrobiti si sare dupa gust. Am framantat un pic aluatul pana s-a omogenizat apoi am rupt bucatele de aluat pe care le-am facut bastonase lungi si mai subtiri ( ele in zeama se mai umfla) si apoi le taiem la ce marime dorim sa fie acesti cici.
Le lasam deoparte pe un prosop si ne intoarcem la fasole.
Cand fasolea e fiarta, se strecoara zeama in care a fiert intr-o oala(fasolea o putem face iahnie sau frecata), morcovii din el ii taiem rondele si ii adaugam la supa. Cand supa incepe sa dea in clocot adaugam si "cicii" si lasam sa fiarba 2- 3 minute la foc mic. Se potriveste de gust cu sare, delikat, 1 lingura de patrunjel verde tocat si cine doreste poate sa puna si rondele de ardei iute.
Aceasta supa, ori zama cum se mai zice prin partile Bihorului se
pregateste mai ales in regiunea din jurul Marghitei ca mancare de post. De obicei se prepara cand se fierbe fasolea uscata,
mai ales in zilele de vineri cand tot omul posteste. Haideti sa vedem ce a reusit romanul nostru sa faca cu zama de pe fasolea uscata( Mentionez ca eu am ou in "cici" ). Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Zama cu `Cici`" nu uita sa ii faci un review.
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
Prajitura Tosca
Ratatouille la slow cooker Crock Pot
Branza proaspata de vaci la slow cooker Crock Pot
Fasole cu carnati afumati la slow cooker Crock Pot
Varza cu ciolan afumat la slow cooker Crock Pot
Chilli con carne la slow cooker Crock Pot
Medalion de vitel cu pleurotus si baby morcov la slow cooker Crock Pot
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany