Ingrediente
● oase cu putina carnita pe ele |
● morcovi 2 bucati |
● patrunjel 1 bucata (radacina) |
● ceapa verde 2 legaturi |
● ardei o jumatate daca e mare sau 1 daca e mai mic |
● telina 3 buc( tulpina) |
● orez 4-5 linguri |
● ciuperci dupa ochi (eu am avut 80 gr din cele uscate) |
● sare |
● piper |
● boia |
● dupa gust |
● patrunjel proaspat |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
30min
Am curatat carnea de pe oase si am pus intr-o cratita totul. Am adaugat ceapa verde tocata si am amestecat pe foc pentru 2 minute. Apoi am adaugat restul de vegetale, putina apa (jumatate de pahar) si am mai amestecat inca vreo 2 minute dupa care am pus apa. Am lasat la fiert. Cand s-a adunat spuma de la carne deasupra, am spumat si apoi am adaugat orezul si ciupercile.
In timpul cat se fierbea ceapa cu carnea si zarzavaturile, ciupercile uscate au stat in apa fiarta la rehidratare. Cand au fost fierte ciupercile si orezul, am inchis, am luat de pe foc oala, am pus patrunjel tocat, si am servit cu smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Supica de la Vatza" nu uita sa ii faci un review.
In timpul cat se fierbea ceapa cu carnea si zarzavaturile, ciupercile uscate au stat in apa fiarta la rehidratare. Cand au fost fierte ciupercile si orezul, am inchis, am luat de pe foc oala, am pus patrunjel tocat, si am servit cu smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Supica de la Vatza" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
galateea
• 10.04.2009 08:55:27
Placut,facut supica, dar cu ciupercute proaspete,halit pana la ultimul strop si ne rugam de sanatate tie ,ca sa ne mai dai si alte sugestii .Pupici!
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 03.02.2012 20:07:33
Georgianaaa, dupa cum vezi ( daca ai citit reteta) supa asta nu este de varza....nu are nimic in ea care sa aduca aminte de varza.... este o supa de pe la motzi , mai exact de la VATZA.....este cu legume si zarzavaturi, carne sau mai exact oasele de la carne.....supa de varza, da exista si ea, dar sub alt nume decat asta de aici si asa cum spui, e buna si unele persoane o folosesc la curele de slabire.....totusi nu e buna pentru asa ceva din multe motive si nu as sfatui pe nimeni sa tine un regim bazat doar pe supa de varza....dar , ca sa mananci uneori, da este foarte buna....mersi