Supica de la Vatza

Postat pe: 27-09-2010
(3)

Ingrediente

oase cu putina carnita pe ele
morcovi 2 bucati
patrunjel 1 bucata (radacina)
ceapa verde 2 legaturi
ardei o jumatate daca e mare sau 1 daca e mai mic
telina 3 buc( tulpina)
orez 4-5 linguri
ciuperci dupa ochi (eu am avut 80 gr din cele uscate)
sare
piper
boia
dupa gust
patrunjel proaspat

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Am curatat carnea de pe oase si am pus intr-o cratita totul. Am adaugat ceapa verde tocata si am amestecat pe foc pentru 2 minute. Apoi am adaugat restul de vegetale, putina apa (jumatate de pahar) si am mai amestecat inca vreo 2 minute dupa care am pus apa. Am lasat la fiert. Cand s-a adunat spuma de la carne deasupra, am spumat si apoi am adaugat orezul si ciupercile.

In timpul cat se fierbea ceapa cu carnea si zarzavaturile, ciupercile uscate au stat in apa fiarta la rehidratare. Cand au fost fierte ciupercile si orezul, am inchis, am luat de pe foc oala, am pus patrunjel tocat, si am servit cu smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Supica de la Vatza" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

pupi
•  03.02.2012 20:07:33

Georgianaaa, dupa cum vezi ( daca ai citit reteta) supa asta nu este de varza....nu are nimic in ea care sa aduca aminte de varza.... este o supa de pe la motzi , mai exact de la VATZA.....este cu legume si zarzavaturi, carne sau mai exact oasele de la carne.....supa de varza, da exista si ea, dar sub alt nume decat asta de aici si asa cum spui, e buna si unele persoane o folosesc la curele de slabire.....totusi nu e buna pentru asa ceva din multe motive si nu as sfatui pe nimeni sa tine un regim bazat doar pe supa de varza....dar , ca sa mananci uneori, da este foarte buna....mersi

georgianaaaa
•  03.02.2012 13:49:00

am auzit ca slabesti de la supa de varza,dar iti face si rau!

galateea
•  10.04.2009 08:55:27

Placut,facut supica, dar cu ciupercute proaspete,halit pana la ultimul strop si ne rugam de sanatate tie ,ca sa ne mai dai si alte sugestii .Pupici!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Supica de la Vatza