Supa-crema de Sfecla Rosie

Postat pe: 13-11-2010
(2)

Ingrediente

1 sfecla rosie mica
2 morcovi
2 cartofi
1 ardei gras (kapia)
1 ceapa
marar sau patrunjel proaspat
3-4 linguri de ulei
1 ou
1 cana zer
2 cani apa
sare
smantana si branza sarata pentru servit

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
Ceapa se toaca si se pune la calit in ulei. Se adauga ardeiul tocat, morcovul si sfecla date pe razatoare sau taiate felii subtiri, cartoful taiat cuburi. Se lasa cateva minute la calit, apoi se adauga apa, se acopera si se lasa sa fiarba incet pana sunt gata legumele.

Oul se bate, se amesteca cu zerul si se adauga in supa, se lasa sa dea un clocot si se ia de pe foc. Zerul poate fi inlocuit cu lapte, dar nu va mai avea gustul acrisor.

Se adauga sare dupa gust.

Se foloseste un blender pentru a obtine supa-crema, si se adauga verdeata tocata fin.

La servire, se adauga o lingura de smantana si una de branza sarata (telemea rasa, branza de burduf), si cateva crutoane daca aveti la indemana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Supa-crema de Sfecla Rosie" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

jiustina
•  21.12.2010 12:05:10

Ma bucur ca ti-a placut :)

annelle2
•  13.11.2010 16:10:53

foarte buna...saru' mana pentru masa..
am incercat si eu si chiar se meriata..Sanatoasa si Gustoasa!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Supa-crema de Sfecla Rosie