Supa de Vita cu Galuscute de Ficat Sau Pecene Halusky

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Supa de Vita cu Galuscute de Ficat Sau Pecene Halusky

Ingrediente

  • Pt supa
  • 1 kg carne de vita cu grasime si cu os
  • 3 morcovi mari
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 bucatita de telina
  • 1 bucatica de gulie
  • Pt galuscute (halusky):
  • 200-250g ficatei
  • 1 lingurita maioran
  • 1 lingurita paprika dulce
  • 1 lingurita praf de usturoi (sau un catel strivit)
  • 1 lingurita sare
  • 3-4 linguri de pesmet

Mod de preparare

Carnea se fierbe pentru o ora intr-o oala mare cu apa, cu sare, delikat. Dupa aceea se scoate carnea, se curata legumele. Se pun legumele albe intregi in supa (se vor scoate la sf sau se lasa in supa daqr nu se servesc). Se taie morcovii rondele goase si se adauga in supa. Se fierbe pana cand legumele sunt moi. Se poate adauga patrunjel maruntit la final.

Pentru halusky se toaca ficateii cu oul in robotul de bucatarie. Se adauga toate codimentele si pesmetul si se amesteca bine. Se lasa cateva minute sa se odihneasca si cand pui lingura inauntru trebuie nici prea tare nici prea moale. Se poate adauga putin pesmet daca trebuie.

Acum vom folosi aparatul pentru halusky. Este un aparat indispensabil in bucataria slovaca unde mancare preferata este galuscute de tot felul. Aparatul se pune peste o oala cu apa clocotind. Se pune pasta inauntrul capacului de platic si se impinge capacul inainte si inapoi peste tabla metalica cu gaurele rotunde. In acest timp picurele de pasta cad prin gaurele si fierb in apa. Se continua pana se termina pasta si apoi se mai fierbe inca 10 minute ca sa fim siguri ca toate galuscutele sunt fierte.

Se strecoara si apoi se adauga galuscutele in supa.

Se serveste fierbinte cu painica proaspata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie