Supa de Vita cu Galuscute de Ficat Sau Pecene Halusky

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Supa de Vita cu Galuscute de Ficat Sau Pecene Halusky

Ingrediente

  • Pt supa
  • 1 kg carne de vita cu grasime si cu os
  • 3 morcovi mari
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 bucatita de telina
  • 1 bucatica de gulie
  • Pt galuscute (halusky):
  • 200-250g ficatei
  • 1 lingurita maioran
  • 1 lingurita paprika dulce
  • 1 lingurita praf de usturoi (sau un catel strivit)
  • 1 lingurita sare
  • 3-4 linguri de pesmet

Mod de preparare

Carnea se fierbe pentru o ora intr-o oala mare cu apa, cu sare, delikat. Dupa aceea se scoate carnea, se curata legumele. Se pun legumele albe intregi in supa (se vor scoate la sf sau se lasa in supa daqr nu se servesc). Se taie morcovii rondele goase si se adauga in supa. Se fierbe pana cand legumele sunt moi. Se poate adauga patrunjel maruntit la final.

Pentru halusky se toaca ficateii cu oul in robotul de bucatarie. Se adauga toate codimentele si pesmetul si se amesteca bine. Se lasa cateva minute sa se odihneasca si cand pui lingura inauntru trebuie nici prea tare nici prea moale. Se poate adauga putin pesmet daca trebuie.

Acum vom folosi aparatul pentru halusky. Este un aparat indispensabil in bucataria slovaca unde mancare preferata este galuscute de tot felul. Aparatul se pune peste o oala cu apa clocotind. Se pune pasta inauntrul capacului de platic si se impinge capacul inainte si inapoi peste tabla metalica cu gaurele rotunde. In acest timp picurele de pasta cad prin gaurele si fierb in apa. Se continua pana se termina pasta si apoi se mai fierbe inca 10 minute ca sa fim siguri ca toate galuscutele sunt fierte.

Se strecoara si apoi se adauga galuscutele in supa.

Se serveste fierbinte cu painica proaspata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura cu Afine
4
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
5
Dulciuri

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
Parteneri
Melcisori cu nuca si ghimbir sau stafide
Bucataras.RO

Melcisori cu nuca si ghimbir sau stafide

Asa-i ca va plac deserturile din aluat framantat ? Azi va aduc o reteta de melcisori , cuibi de viespi sau cum Ii se mai...

Melcisori cu nuca si ghimbir sau stafide
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!