Supa de Salata Verde cu Slaninuta Afumata

Postat pe: 27-09-2010
(0)

Ingrediente

salata verde
1 ceapa mare
1 lingura mare plina cu faina
2-3 linguri de smantana sau iaurt
3 oua
untura pentru fata (o lingurita - optional)
1/2 pachet de bacon (se poate slanina afumta de casa)
usturoi (dupa gustul fiecaruia)
sare
1-2 cartofi cruzi
crutoane condimentate cu usturoi
2 linguri ulei

Mod de preparare

Se curata salata verde, se spala si se pune la fiert intr-o oala cu apa clocotita si putina sare. Ceapa curatata si tocata marunt se caleste intr-o cratita in ulei infierbantat, dupa care se stinge cu zeama de la salata si se adauga apoi peste ea in oala, lasandu-se sa mai fiarba inca 20 de minute.

Slaninuta se taie cuburele, se prajeste si se pune in supa, cartoful se da pe razatoarea marunta, se adauga la supa. Smantana/iaurtul, galbenusurile si faina se amesteca bine cu telul si se subtiaza cu zeama din supa dupa care se adauga in oala. Albusurile se bat bine de tot, se prajesc, dupa ce s-au racit se taie patratele mici si se adauga la supa. Usturoiul curatat si pisat se amesteca cu sare, se subtiaza cu zeama si se adauga la supa. Se potriveste de sare si piper, se inchide aragazul.

Se serveste calda cu crutoane condimentate cu usturoi.
Cine doreste poate sa aduge in farfurie si parmesan ras.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Supa de Salata Verde cu Slaninuta Afumata" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Supa de Salata Verde cu Slaninuta Afumata