Rosiile se oparesc 20 secunde in apa clocotita, se curata de piele si se taie bucati mai mici.
Restul legumelor taiate marunt (in afara de usturoi) se calesc la foc mic in ulei de masline cu putina sare, pana se caramelizeaza ceapa, se adauga dupa 5-10 min. Usturoiul, se mai lasa 5 minute, apoi se adauga rosiile si otetul si se mai lasa 10 min.
Se adauga supa de legume, cam 1-1, 2 l (eu am facut din cubulete), in functie de cat de groasa vreti sa iasa supa, e de preferat mai putin lichid si mai multe legume:); se pun si frunza de telina intreaga (se scoate la sfarsit, e doar pentru gust) , cimbrul maruntit, piper.
Se fierbe la foc mic 15 min. Se serveste calda sau rece cu un toping din: frunze de busuioc, putina sare grunjoasa si ulei de masline, frecate bine in mojar pana se marunteste busuiocul, se adauga deasupra supei direct in farfurie.
Se poate servi atat calda cat si rece, cu un sandwich din paine cu mozarella sau alta branza care se topeste, ori cu paine prajita frecata cu usturoi.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii