Supa de Rosii cu Busuioc

Postat pe: 02-08-2011
(0)

Ingrediente

4-5 rosii mari
bine coapte
o ceapa rosie
2 felii de telina
1 ardei verde/rosu etc
2 catei de usturoi
sare
piper
ulei de masline
otet de vin rosu sau balsamic, 1-2 l-te
2 maini de busuioc proaspat
frunze de telina
cimbru proaspat tocat marunt
1 l supa de legume

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
Rosiile se oparesc 20 secunde in apa clocotita, se curata de piele si se taie bucati mai mici.

Restul legumelor taiate marunt (in afara de usturoi) se calesc la foc mic in ulei de masline cu putina sare, pana se caramelizeaza ceapa, se adauga dupa 5-10 min. Usturoiul, se mai lasa 5 minute, apoi se adauga rosiile si otetul si se mai lasa 10 min.

Se adauga supa de legume, cam 1-1, 2 l (eu am facut din cubulete), in functie de cat de groasa vreti sa iasa supa, e de preferat mai putin lichid si mai multe legume:); se pun si frunza de telina intreaga (se scoate la sfarsit, e doar pentru gust) , cimbrul maruntit, piper.

Se fierbe la foc mic 15 min. Se serveste calda sau rece cu un toping din: frunze de busuioc, putina sare grunjoasa si ulei de masline, frecate bine in mojar pana se marunteste busuiocul, se adauga deasupra supei direct in farfurie.
Se poate servi atat calda cat si rece, cu un sandwich din paine cu mozarella sau alta branza care se topeste, ori cu paine prajita frecata cu usturoi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Supa de Rosii cu Busuioc" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Supa de Rosii cu Busuioc