Supa de Pui (concentrat de Pui)

Postat pe: 07-01-2013
(1)

Ingrediente

Puneti intre 3 si 35 l apa depinde de volumul legumelor si a oaselor, dar sa nu treaca de 3/4 din capacitatea cuctei
1 spate de pui (cu gat)
1 lingurita otet de vin alb
2 morcovi mari
1 bucata telina radacina
1 ceapa mare
1 patrunjel
9 boabe de piper
1 foaie de dafin
2 catei de usturoi mici zdrobiti

Mod de preparare

Curatati legumele, injumatatiti-le si spalati spatele de pui aruncand excesul de grasime. Adaugati apoi toate ingredientele intr-o cucta cu o capacitate de minim 6 l. Puneti capacul, sigilati si mutati presiunea pe maxim. Cand indicatorul s-a ridicat, dati flacara pe minim. Lasati sa fiarba o ora verificand temporar indicatorul daca aveti indeajunsa presiune. Stingeti focul si lasati sa se raceasca natural deschizand doar cand indicatorul s-a lasat.

Strecurati aceasta printr-o strecuratoare fina aruncand legumele si oasele de pui. Lasati sa se raceasca apoi portionati in borcane de sticla sau lasati intr-un vas. Acoperiti bine si pastrati in frigider sau congelator. Aceasta supa da un gust foarte bun mancarurilor, este un ingredient excelent si sanatos, inlocuind alternativele din comert.

* Pentru o varianta vegetariana puneti doar legume dubland cantitatea acestora si fara otet.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Supa de Pui (concentrat de Pui)" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

beccas
•  08.01.2013 00:01:03

Adaugati la lista de ingrediente si o crenguta de cimbru (de lungimea unui deget).

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Supa de Pui (concentrat de Pui)