1. Se pun deoparte 10 mandarine. Restul se spala, se curata de coaja si se mixeaza. Cojile de mandarine se pun la fiert cu zaharul si atata apa cat sa le acopere cu 2 degete. Se lasa sa fiarba cca. 30 de minute, pana se inmoaie bine coaja, iar apa scade.
2. Intre timp, se prepara o esenta din scortisoara si cuisoare, care se fierb in putina apa.
3. Mandarinele decojite si lamaile se storc prin storcarorul de fructe si sucul rezultata se pastreaza. Cojile de mandarine racite se mixeaza, se adauga esenta de mirodenii, apa si se fierb. Pana fierb, se curata de coaja cele 10 mandarine si se desfac in bucati. In supa de mandarine se pune frisca nebatuta si se amesteca bine, se da un clocot si se pun bucatile de mandarine, se mai lasa sa clocoteasca inca 2 minute. La sfarsit, se adauga sucul de mandarine si de lamaie, se mai da un clocot si se lasa la rece.
Se serveste rece, cu frisca batuta si frunze de menta.

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii