Supa de fasole uscata cu ciolan afumat

Complexitate
redusa
Supa de fasole uscata cu ciolan afumat

Ingrediente

  • Ingrediente :
  • 350- 400 gr fasole uscata alba
  • 1 ceapa
  • 2-3 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 500 ml smantana
  • 1 buc ciolan afumat
  • 3 linguri faina
  • 100 ml ulei
  • 250 - 300 ml bulion
  • sare daca mai e nevoie

Mod de preparare


Preparare :

Punem fasolea la inmuiat in apa rece seara. A doua zi ne apucam serios de treaba. Curatam morcovii, patrunjelul si ceapa. Ciolanul taiat in bucati mai mici (ca doar nu il lasam intreg ....) il punem la fiert in apa rece (eu l-am pus in kukta unde l-am lasat sa fiarba 1 ora cu circa 4 l apa) si lasam sa fiarba pana furculita patrunde usor in el. Acum ca ciolanul e fiert adaugam si fasolea muiata o noapte intreaga si morcovii si patrunjelul taiat fasii mai subtiri ( se pot taia si rondele , cuburi ....) impreuna cu ceapa intreaga. Lasam sa fiarba la foc mic si pregatim rantasul cu care vom drege supa in felul urmator: pe 100 ml ulei incins calim doar cat sa se omogenizeze 3 linguri faina apoi stingem totul cu 250- 300 ml bulion si acest rantas il turnam peste supa cand fasolea si legumele sunt fierte.
Separat intr-un vas punem cei 500 ml smantana si adaugam la el din supa fierbinte treptat cate putin pana se dilueaza apoi turnam totul peste supa din oala. lasam sa dea 1 clocot si oprim focul.
Se serveste cu ceapa rosie batuta .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna
4
Conserve, muraturi

Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna

Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna
Supa de Marar cu Galuste
5
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie