Supa de Fasole

Complexitate
redusa
Supa de Fasole

Ingrediente

  • I- sunca afumata de la porcul primit de la bunicu;
  • - costita afumata tot asa;
  • - un jumatate kg de fasole din piata;
  • - un morcov mare;
  • - 2 frunze de dafin;
  • - 2 linguri faina;
  • - 750 ml smantana din piata sau de la vacuta lui bunica;
  • - o ceapa;
  • - 2 linguri ulei;
  • - o lingura de delikat Maggi

Mod de preparare

Pentru prima data punem de seara pana dimineata, bucati taiate din sunca si costita taiata bucati in apa pentru a se desara putin.
Inainte de a incepe sa preparam supa, punem fasolea cam o ora jumate intr-un castron cu apa.

In oala in care facem supa, punem la fiert bucatile taiate din sunca afumata si costita taiata bucati, dar nu saram pentru ca inca mai sunt sarate (gustam la final de sare). Dupa aceea punem fasolea intr-o alta oala la fiert.

Cand incepe afumatura sa fiarba punem morcovul taiat in bucatele mici si cele doua foi de dafin. Cand fasolea este fiarta mai mult de jumatate, o strecuram si o adaugam in oala cu sunca si costita.
Intr-o farfurie punem cele doua linguri de faina, vreo 4 linguri de smantana si incepem sa frecam bine cu o furculita pana se face ca o crema, iar apoi adaugam si restul de smantana si amestecam.
Spre finalul fieberii supei, adaugam compozitia de smantana si lasam supa sa mai dea doua-trei clocote.

Luam ceapa si o taiem dupa bunul plac, o punem intr-un prosop, impaturam prosopul si ii dam vreo trei-patru pumni sanatosi pentru a scoate aciditatea din ceapa. Apoi punem ceapa intr-un castronel, punem cele doua linguri de ulei, delikatul dupa gust si le amestecam.

Servim supa de fasole cu ceapa si cu pofta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Prajitura Trandafir
Bucataras.RO

Prajitura Trandafir

Una din cele mai bune retete cu aluat dospit mancate vreodata !!! Abea am apucat sa pun deoparte pentru pachetul copiilor...

Prajitura Trandafir
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola