Supa de Fasole

Complexitate
redusa
Supa de Fasole

Ingrediente

  • I- sunca afumata de la porcul primit de la bunicu;
  • - costita afumata tot asa;
  • - un jumatate kg de fasole din piata;
  • - un morcov mare;
  • - 2 frunze de dafin;
  • - 2 linguri faina;
  • - 750 ml smantana din piata sau de la vacuta lui bunica;
  • - o ceapa;
  • - 2 linguri ulei;
  • - o lingura de delikat Maggi

Mod de preparare

Pentru prima data punem de seara pana dimineata, bucati taiate din sunca si costita taiata bucati in apa pentru a se desara putin.
Inainte de a incepe sa preparam supa, punem fasolea cam o ora jumate intr-un castron cu apa.

In oala in care facem supa, punem la fiert bucatile taiate din sunca afumata si costita taiata bucati, dar nu saram pentru ca inca mai sunt sarate (gustam la final de sare). Dupa aceea punem fasolea intr-o alta oala la fiert.

Cand incepe afumatura sa fiarba punem morcovul taiat in bucatele mici si cele doua foi de dafin. Cand fasolea este fiarta mai mult de jumatate, o strecuram si o adaugam in oala cu sunca si costita.
Intr-o farfurie punem cele doua linguri de faina, vreo 4 linguri de smantana si incepem sa frecam bine cu o furculita pana se face ca o crema, iar apoi adaugam si restul de smantana si amestecam.
Spre finalul fieberii supei, adaugam compozitia de smantana si lasam supa sa mai dea doua-trei clocote.

Luam ceapa si o taiem dupa bunul plac, o punem intr-un prosop, impaturam prosopul si ii dam vreo trei-patru pumni sanatosi pentru a scoate aciditatea din ceapa. Apoi punem ceapa intr-un castronel, punem cele doua linguri de ulei, delikatul dupa gust si le amestecam.

Servim supa de fasole cu ceapa si cu pofta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
5
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Parteneri
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Bucataras.RO

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital

De cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura