Pentru prima data punem de seara pana dimineata, bucati taiate din sunca si costita taiata bucati in apa pentru a se desara putin.
Inainte de a incepe sa preparam supa, punem fasolea cam o ora jumate intr-un castron cu apa.
In oala in care facem supa, punem la fiert bucatile taiate din sunca afumata si costita taiata bucati, dar nu saram pentru ca inca mai sunt sarate (gustam la final de sare). Dupa aceea punem fasolea intr-o alta oala la fiert.
Cand incepe afumatura sa fiarba punem morcovul taiat in bucatele mici si cele doua foi de dafin. Cand fasolea este fiarta mai mult de jumatate, o strecuram si o adaugam in oala cu sunca si costita.
Intr-o farfurie punem cele doua linguri de faina, vreo 4 linguri de smantana si incepem sa frecam bine cu o furculita pana se face ca o crema, iar apoi adaugam si restul de smantana si amestecam.
Spre finalul fieberii supei, adaugam compozitia de smantana si lasam supa sa mai dea doua-trei clocote.
Luam ceapa si o taiem dupa bunul plac, o punem intr-un prosop, impaturam prosopul si ii dam vreo trei-patru pumni sanatosi pentru a scoate aciditatea din ceapa. Apoi punem ceapa intr-un castronel, punem cele doua linguri de ulei, delikatul dupa gust si le amestecam.
Servim supa de fasole cu ceapa si cu pofta.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaDe cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L DigitalO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii