Supa de Fasole

Complexitate
redusa
Supa de Fasole

Ingrediente

  • I- sunca afumata de la porcul primit de la bunicu;
  • - costita afumata tot asa;
  • - un jumatate kg de fasole din piata;
  • - un morcov mare;
  • - 2 frunze de dafin;
  • - 2 linguri faina;
  • - 750 ml smantana din piata sau de la vacuta lui bunica;
  • - o ceapa;
  • - 2 linguri ulei;
  • - o lingura de delikat Maggi

Mod de preparare

Pentru prima data punem de seara pana dimineata, bucati taiate din sunca si costita taiata bucati in apa pentru a se desara putin.
Inainte de a incepe sa preparam supa, punem fasolea cam o ora jumate intr-un castron cu apa.

In oala in care facem supa, punem la fiert bucatile taiate din sunca afumata si costita taiata bucati, dar nu saram pentru ca inca mai sunt sarate (gustam la final de sare). Dupa aceea punem fasolea intr-o alta oala la fiert.

Cand incepe afumatura sa fiarba punem morcovul taiat in bucatele mici si cele doua foi de dafin. Cand fasolea este fiarta mai mult de jumatate, o strecuram si o adaugam in oala cu sunca si costita.
Intr-o farfurie punem cele doua linguri de faina, vreo 4 linguri de smantana si incepem sa frecam bine cu o furculita pana se face ca o crema, iar apoi adaugam si restul de smantana si amestecam.
Spre finalul fieberii supei, adaugam compozitia de smantana si lasam supa sa mai dea doua-trei clocote.

Luam ceapa si o taiem dupa bunul plac, o punem intr-un prosop, impaturam prosopul si ii dam vreo trei-patru pumni sanatosi pentru a scoate aciditatea din ceapa. Apoi punem ceapa intr-un castronel, punem cele doua linguri de ulei, delikatul dupa gust si le amestecam.

Servim supa de fasole cu ceapa si cu pofta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie