Supa de Cartofi cu Bacon si Carnat

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Supa de Cartofi cu Bacon si Carnat

Ingrediente

  • 1 ceapa uscata (sau 2 legaturi ceapa verde)
  • 1 morcov mic
  • 1/2 radacina de pastarnac (se pune patrunjel dar eu nu am avut)
  • 1-2 ardei mai mici (eu am avut din cei uscati)
  • 1/2 pachet de bacon (8-9 felii)
  • 1/2 ruda de carnat afumat (de casa)
  • 35 l apa
  • 6-7 cartofi
  • leustean si patrunjel ( proaspete)
  • sare, piper si boia dupa gust

Mod de preparare

Se taie carnatul felii, baconul bucati, ceapa se toaca marunt, morcovul si patrunjelul se rad pe razatoarea de mere dupa ce, in prealabil, au fost spalate si curatate de coaja. Ardeiul se spala, se taie in doua se scot semintele, se indeparteaza codita. Daca se foloseste ardei uscat se pune in apa calduta circa 15 minute ca sa se rehidrateze.

In oala in care urmeaza sa facem supa, se pune baconul taiat bucati si se topeste. Cand a ajuns la faza de jumarute, se mai scurge putin din untura lasata, apoi se pun feliile de carnat, se tin la foc pentru 2 minute, dupa care se adauga ceapa, se invarte mereu sa nu se prinda pe fundul cratitei, apoi, dupa 1 minut se adauga zarzavaturile si cateva linguri de apa. Se mai amesteca putin si apoi se pun si cartofii taiati cuburele.

Peste cartofi se pune sare, piper si boia dupa gust, se amesteca bine si apoi se pune apa si ardeiul. Se lasa la fiert ( se spumeaza daca este cazul). Se fierbe circa 20 de minute. La sfarsit se pune leusteanul si patrunjelul, tocate si se mai da un clocot. Se ia de pe foc, se serveste calda

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie