Se taie carnatul felii, baconul bucati, ceapa se toaca marunt, morcovul si patrunjelul se rad pe razatoarea de mere dupa ce, in prealabil, au fost spalate si curatate de coaja. Ardeiul se spala, se taie in doua se scot semintele, se indeparteaza codita. Daca se foloseste ardei uscat se pune in apa calduta circa 15 minute ca sa se rehidrateze.
In oala in care urmeaza sa facem supa, se pune baconul taiat bucati si se topeste. Cand a ajuns la faza de jumarute, se mai scurge putin din untura lasata, apoi se pun feliile de carnat, se tin la foc pentru 2 minute, dupa care se adauga ceapa, se invarte mereu sa nu se prinda pe fundul cratitei, apoi, dupa 1 minut se adauga zarzavaturile si cateva linguri de apa. Se mai amesteca putin si apoi se pun si cartofii taiati cuburele.
Peste cartofi se pune sare, piper si boia dupa gust, se amesteca bine si apoi se pune apa si ardeiul. Se lasa la fiert ( se spumeaza daca este cazul). Se fierbe circa 20 de minute. La sfarsit se pune leusteanul si patrunjelul, tocate si se mai da un clocot. Se ia de pe foc, se serveste calda
Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromateBorsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoarePaste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii