Supa cu Usturoi de Prin Ardeal

Postat pe: 27-09-2010
(1)

Ingrediente

5 catei usturoi
400 g carne curcan (dar poate fi de porc sau si pui)
1/2 lamaie
otet
sare
1 morcov
1 patrunjel
300 g smantana
2 oua
3-4 linguri untura (sau ulei)
cascaval - optional

Mod de preparare

Intai taiem carnea fasii mai subtiri. Morcovul, patrunjelul dupa ce le-am curatat si spalat, le taiem felii subtiri. Usturoiul il curatam si il feliem. Razuim coaja de lamaie.

Acum purcedem la treaba. Punem untura la incins si calim pe ea fasiile de carne pana devin albe. Adaugam feliile de morcov, patrunjel si usturoi si continuam sa calim inca circa 2-3 minute. Stingem totul cu circa 2 l apa rece. Lasam sa fiarba la foc mic pana carnea e moale, apoi condimentam cu sare dupa gust si cu putin otet (otet adaugati in functie de gustul fiecaruia mai mult sau mai putin). Adaugam si coaja rasa de lamaie si lasam sa dea cateva clocote.

In acest timp, cele 2 galbenusuri de ou le amestecam cu smantana, apoi din supa fierbinte adaugam cate un pic la maia pana devine si aceasta calda. Acum maiaua astfel obtinuta il turnam in oala peste supa fierbinte si lasam sa dea un clocot. Se serveste fierbinte presarat cu cascaval ras.


Pofta Buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Supa cu Usturoi de Prin Ardeal" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

nicoleta15
•  13.01.2010 16:40:28

Bunuta tare

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Supa cu Usturoi de Prin Ardeal