Intr-o oala de circa 2.5 l punem 2 linguri ulei la incins in care punem la prajit 2 linguri rase de faina si 1 lingurita chimen macinat.
Le prajim pe foc mic aproximativ 30 secunde apoi tragem oala de pe foc si adaugam 1 lingura rasa boia dulce cu care il amestecam bine si stingem totul cu 2 l apa rece.
Punem inapoi oala pe foc si lasam pana da in clocot continutul si condimentam cu sare dupa gust. Intr-un vas punem 1 galbenus de ou pe care il amestecam cu 300 ml smantana. Albusul si cu celelate 2 oua le batem cu un pic de sare intr-o farfurie.
Cand zeama da in clocot turnam ouale batute si amestecam energic sa se formeze "zdrentele" si lasam sa fiarba 2-3 minute. Turnam din zeama cate putin peste galbenusul frecat cu smantana pana se dilueaza apoi turnam totul la restul de supa din oala. Astfel dreasa nu ne mai ramane decat sa servim supa de chimen cu crutoane de paine.
Pofta Buna ! ! !
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii