Supa Crema de Linte Rosie

Postat pe: 27-09-2010
(3)

Ingrediente

Este o supa consistenta, de iarna Si de cerut portie dubla, parol! Ne trebuie:
4 morcovei subtirei
1 radacina de patrunjel mai vanjoasa
1 ceapa rotofeie taiata in sferturi
1 cartof din cei albi bucatit si el
1 capatana de usturoi
2 pumni zdraveni de linte rosie
un varf-doua de lingurita de chimen
cimbru
ulei

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
Morcovii, patrunjelul si cartoful se pun la fiert in apa cat sa le acopere. Intre timp se caleste ceapa in ulei ceva mai multisor si cand a devenit sticloasa punem lintea si, cand si aceasta e ametita de fierbinteala uleiului, punem usturoiul taiat feliute si putin chimen si mai lasam la foc domol 5 minute.

Dupa ce au fiert legumele le pasam (tot in apa in care au fiert) si rasturnam peste ele prajeala de ceapa, linte si usturoi. Dregem cu sare, piper si cimbru si mai supraveghem clocoteala sub capac 30 de minute la foc mic amestecand din cand in cand. Lintea rosie trebuie sa se sfarame singura si sa ingroase supa.
Se serveste cu feliute de kaizer rumenit in tigaie, lamaie (cat de multa), busuioc proaspat si "limba de drac" alaturea! Pentru cei cu gusturi mai neconventionale, se pot asorta si curmale!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Supa Crema de Linte Rosie" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

petrescumihaielaantonet
•  17.10.2013 14:14:07

nemultumiti sunt pe toate drumurile si nu puteti (putem) sa-i multumiti pe toti. unii fac asta doar ca sa-si vada numele pe fb sa se simta importanti. reteta e minunata si astept si altele la fel de gustoase

lilianacostache
•  13.01.2010 21:08:45

Nu sunt specialist in arta culinara insa cred in principiul ca orice reteta (mai ales de supa sau ciorba) ofera cantitati orientative. Sa fim seriosi, ce am postat este o incercare adaptata la posibilitatile locale fara vreo pretentie de copyright si credeti-ma domnule Ibrahim ca soacra-mea face ciorba mult mai buna! Insa, avand in vedere activitatea dvs nula pe acest site, lipsa unor dovezi concrete ale priceperii pe care pretindeti ca o aveti si atata vreme cat intentia dvs este - fara echivoc - numai o provocare tendentioasa, va invit sa prezentati dvs o reteta de ciorba de linte preparata a la carte dupa mirobolanta dumneavoastra pricepere iar eu, in semn de respect, voi veni personal la Busteni sa va felicit! Pana la proba contrarie insa afirmatiile dumneavoastra sunt neavenite.

alisultan
•  07.05.2009 15:46:19

Maestre, mai invata sau viziteaza tarile unde crema de linte nu lipseste din meniul restaurantelor.
Intr-o alta ordine de idei, daca tot postezi o reteta.... atunci fa-o ca la carte cu cantitati/materii prime si nu ca la soacra dumitale acasa (o ceapa, o lingura de ulei, etc.).
Inchei cu o precizare... Crema de linte nu se concepe fara MENTA.
NOTA: Nu o lua in nume de rau (iti apreciez initiativa), dar tine cont de reteta stanrd si nu schimba piperul alb cu piperul, negru doar ca sa te afirmi cu o reteta proprie asa cum procedeaza majoritatea "specialilstilor in arta culinara".

Ali Ibrahim, profesionist in materie cu o experienta de peste 23 de ani.

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Supa Crema de Linte Rosie