Supa Crema de Fasole, cu Ciolan Afumat

Postat pe: 28-12-2012
(0)

Ingrediente

Cantitati pentru 12 portii:
1 ciolan afumat
500 gr fasole alba
1 ceapa alba
1 capatana de usturoi
2 morcovi
1 pastarnac
1/2 telina radacina
2 ardei grasi Sare
piper
boia
tarhon
otet

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

2h
Pune fasolea la inmuiat de cu seara. a doua zi pune-o la fiert si goleste de trei ori apa de pe ea, inlocuind-o cu alta, tot fierbinte. Asaza in oala sub presiune ciolanul afumat, fasolea cu cea de-a patra apa, o ceapa, 5-6 catei de usturoi, morcovii, pastarnacul, telina si ardeii.

Fierbe o jumatate de ora si verifica. Daca toate sunt bune, scoate ciolanul, strecoara zeama de pe fasole si trece prin robotul de bucatarie fasolea impreuna cu toate zarzavaturile. Presara boia de ardei, iute sau dulce, afumata sau obisnuita.

Pune pe foc oala cu zeama strecurata, adauga pasatura de fasole, potriveste de sare si piper si fierbe pana dispare spuma de la suprafata, amestecand din cand in cand. Stinge focul de sub oala, toaca marunt alti 3-4 catei de usturoi si adauga-i in supa impreuna cu frunzele de tarhon proaspete. La sfarsit, acreste cu otet din vin.

Feliaza ciolanul si taie pestisori o ceapa rosie peste care presara sare si picura otet din vin rosu.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Supa Crema de Fasole, cu Ciolan Afumat" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Supa Crema de Fasole, cu Ciolan Afumat