Supa Cosasului

Postat pe: 11-12-2008
(1)

Ingrediente

400 gr afumatura (costite, ciolan, carnati, ce aveti la indemana)
1 lingura faina
2 linguri ulei
1 lingurita boia
1 lingura hrean cu otet (de la borcan)
4 cartofi medii
2 galbenusuri ou
400 gr smantana
1 lingura zeama de lamaie
sare dupa gust

Mod de preparare

Carnea afumata, (in cazul meu carnati afumati care i-am taiat bucati de circa 3-4 cm lungime) se taie cuburi si se pune la fiert in circa 3 l apa rece (daca fierbe mai greu mai completam cu apa). Adaugam si cartofii taiati cubulete cand afumatura e fiarta.

In 2 linguri ulei prajim putin (numai cat sa sfaraie odata ...) 1 lingura de faina, adaugam la acesta 1 lingurita boia si rantasul astfel obtinut il adaugam la supa cand cartofii sunt fierti.

Separat intr-un vas amestecam 2 galbenusuri cu 1 lingura hrean ras din otet si cu 400 gr smantana, il subtiem adaugand treptat la aceasta maia zeama in care fierbe afumatura, apoi o turnam la restul de supa si lasam sa dea un clocot. Daca dorim supa sa fie mai acrisoara putem adauga zeama de lamaie.

Gustam si daca mai e nevoie adaugam sare.


Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Supa Cosasului" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

mikaela
•  07.12.2009 09:06:29

am incercat-o,doar k nu am adaugat hrean-si a iesit super

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Supa Cosasului