Supa Cosasului

Complexitate
redusa
Supa Cosasului

Ingrediente

  • 400 gr afumatura (costite, ciolan, carnati, ce aveti la indemana)
  • 1 lingura faina
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita boia
  • 1 lingura hrean cu otet (de la borcan)
  • 4 cartofi medii
  • 2 galbenusuri ou
  • 400 gr smantana
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Carnea afumata, (in cazul meu carnati afumati care i-am taiat bucati de circa 3-4 cm lungime) se taie cuburi si se pune la fiert in circa 3 l apa rece (daca fierbe mai greu mai completam cu apa). Adaugam si cartofii taiati cubulete cand afumatura e fiarta.

In 2 linguri ulei prajim putin (numai cat sa sfaraie odata ...) 1 lingura de faina, adaugam la acesta 1 lingurita boia si rantasul astfel obtinut il adaugam la supa cand cartofii sunt fierti.

Separat intr-un vas amestecam 2 galbenusuri cu 1 lingura hrean ras din otet si cu 400 gr smantana, il subtiem adaugand treptat la aceasta maia zeama in care fierbe afumatura, apoi o turnam la restul de supa si lasam sa dea un clocot. Daca dorim supa sa fie mai acrisoara putem adauga zeama de lamaie.

Gustam si daca mai e nevoie adaugam sare.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc