Costita se taie cuburi si se prajeste in unt.
Ceapa si morcovii se taie cuburi, ceapa verde rondele, dovlecelul se injumatateste si se taie felii subtiri.
Legumele, 50 ml vin alb se adauga la costita; se acopera cu un capac si se calesc la foc redus 20 de minute. Rosiile le taiem cubulete.
Mazarea si fasolea (in prealabil se fierb sau putem folosi aceste legume din conserva) se lasa sa se scurga si impreuna cu supa si rosiile se adauga la legume si inca 2.5l apa. Lasam sa fiarba 2-3 minute, apoi adaugam orezul fiert. Condimentam cu busuioc si oregano.
Mai adaugam la nevoie sare, delikat, punem piper alb macinat, 1 varf de cutit cu zahar, si mai fierbem inca 5 minute.
Minestrone se serveste presarat cu cascaval.
Sugestie:
Daca doriti ca totul sa mearga rapid, puteti folosi si legume congelate, potrivit sezonului.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustUn chin...sa fac aceste fursecuri...un chin. De fiecare data mi-am dorit sa fac fursecuri spritate, insa orice reteta am...
Fursecuri cu ciocolata, spritateDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii